Google, acuzat ca a planuit cea mai mare invazie in intimitatea userilor. A furat milioane de parole
"Google a mintit". Concluzia apartine Comisiei Federale de Comunicatii, care a analizat documentele care spuneau ca Google violeaza corespondenta si datele personale cu aplicatia Street View.
Astfel, Comisia a studiat cazul timp de peste 17 luni, a dat verdictul, dar abia un al doilea raport arata ca Google stia exact de incalcarea legilor.
Tehnic, Google foloseste pentru aplicatia Street View o masina care are atasata deasupra o camera de 360 de grade. Aceasta fotografiaza pentru a crea hartile strazilor pe care circula, insa cand intra in zone cu retele WiFi neparolate se conecteaza automat la acestea.
Asa poate accesa datele personale ale oamenilor care au computerele conectate la acele retele, o practica obisnuita a companiei americane, insa ilegala, dupa cum sustine raportul, citit de Daily Mail.
Astfel, daca ai folosit retele WiFi care nu sunt securizate si daca Google a trecut cu masina pe acolo, atunci datele tale, tot ce ai facut pe internet, a fost inregsitrat, inclusiv parole si username-uri.
Google scapa, totusi, de sub incidenta legilor americane pentru ca desi a colectionat informatii personale, el nu le-a pus la dispozitia altor firme, nici nu le-a folosit intr-un scop care sa-i afecteze pe apartinatori.
Raportul care incrimineaza practicile gigantului IT a fost publicat integral in “L.A. Times”, chiar la sugestia Google, pentru a demonstra ca “totul este transparent aici”, dupa cum afirma oficialii companiei.
Raportul a analizat activitatea Google din 2007 pana in 2010, iar la final, pentru ca nu a vrut sa recunoasca ce caracter au informatiile adunate, compania a fost amendata cu suma de 25.000 de dolari, pentru obstructionarea comisiei de investiagatie.
Programul Street View a fost lansat in luna mai 2007, in America, iar din decembrie 2010 a integrat si hartile drumurilor din Romania.