Gadget-ul care purifică aerul din mașină. Cum se montează și care sunt beneficiile

Ultimul update: Sambata 08 Decembrie 2018 20:02
Data publicarii: Sambata 08 Decembrie 2018 08:21
Categorie: iLikeIT

Aerul pe care îl respiraţi în propria maşină e chiar mai poluat decât cel de pe stradă, susţine o companie din Marea Britanie care oferă şi soluţia. Este vorba despre un purificator de aer pentru maşină care ar filtra 95% din noxe.

E bine că se fac asemenea invenţii, spun activiştii pentru mediu, dar trebuie combătute cauzele poluării.

Traficul continuă să fie una dintre principalele surse de poluare din Europa. Oamenii au tendinţa să creadă că sunt la adăpost când sunt în maşinile lor, dar lucrurile nu stau aşa. Potrivit unei companii britanice, cantitatea de dioxid de azot din maşină poate fi şi cu 21% mai mare decât afară. Iar pasagerii sunt expuşi de asemenea la praf, funingine şi alte particule. O soluţie ar putea fi purificatorul de aer pentru maşină, conceput de o firmă care a creat şi mobilierul stradal care curăţă aerul.

"Aerul poluat pătrunde prin mijloc, printr-un filtru HEPA avansat, care elimină chiar şi particulele foarte mici şi iese prin nanofiltrul cu carbon, care elimină toate gazele otrăvitoare, dioxidul de azot din gazele de eşapament", explică Sophie Power, Co-Founder of Airlabs.

Filtrul se montează pe o tetieră, iar teste independente au confirmat că îndepărtează cam 95% din noxe. Însă costă aproape 300 de lire sterline şi nimeni nu ar trebui să plătească pentru a respira aer curat, spun activiştii pentru mediu.

"E un produs pe care nu toată lumea îl va putea avea. Ce mi se pare fundamental şi cel mai important e să ne asigurăm că toată lumea poate respira aer curat şi fără să aibă un gadget în maşină. Mă gândesc nu doar la cei care conduc, ci şi la cei care merg pe jos, îşi duc copiii la şcoală, merg la serviciu sau merg cu bicicleta", susține Aaron Kiely, activist.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, şapte milioane de oameni mor anual din cauza poluării cu particule fine. În România, peste 25.000 de oameni au murit prematur în 2015 din această cauză, arată un raport al Agenţiei Europene de Mediu.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Un grup de bărbați a încercat să arunce în aer ATM-urile unei bănci. 14 morți
Un grup de bărbați a încercat să arunce în aer ATM-urile unei bănci. 14 morți
ilikeit
iLikeIT. Gadgeturi pentru 2019. telefonul cu ecran flexibil și camere integrate în ecrane
iLikeIT. Apple a adus și în România una dintre cele mai performante și scumpe tablete
LISTA localităţilor din România care vor avea internet gratuit în spaţii publice
iLikeIT. Cele mai importante tendințe din tehnologie în 2019
iLikeIT. Cele mai interesante gadgeturi apărute în ultima perioadă
iLikeIT. Jocul săptămânii este Battlefield 5 - ”Al Doilea Război Mondial”
poluare
Gadget-ul care purifică aerul din mașină. Cum se montează și care sunt beneficiile