Festival dedicat noilor tehnologii, în București. Avatarul pe care îl poți controla prin propriile expresii faciale
A început cel mai amplu festival din România, dedicat noilor tehnologii. Peste 30 de proiecte vor fi prezentate în trei palate din centrul Capitalei.
Realitatea augmentată, realitatea virtuală, sau inteligența artificială, sunt doar câteva dintre atracțiile evenimentului. Iar tema din acest an, este „Metaverse”, spaţiul în care identitatea umană prinde contur, în lumea digitală.
O instalație care atrage toate privirile este AI Avatar Ballroom expusă la Palatul Bursei. Este rezultatul unei colaborări între artiști și inteligenţa artificială. Reprezintă locul de întâlnire pentru avataruri cu influențe din culturi diferite, cu identități cât mai diverse, generate prin inteligență artificială. Publicul va putea controla aceste avataruri prin propriile expresii faciale.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Instalaţia identifică expresiile şi mişcările fetei şi el transpune pe faţa acestui avatar din spatele meu, un personaj inspirit din metavers.
Madalina Ivaşcu, cofondator RADAR: „Practic publicul poate să controleze modul în care se mişca acest avatar prin mişcările fetei şi capului.”
Proiectul denumit ANA, bazat pe reţele neurale, este o instalație interactivă, care folosește algoritmi de inteligență artificială. Poate îndeplini operații complexe.
Mai întâi, ca să "înţeleagă" întrebările utilizatorului, interpretează vocea umană și o procesează ca text. Apoi urmează "gândirea", în care acest text este analizat și, în urma înțelesului extras, se formulează un răspuns creativ original. Odată conceput un răspuns, textul său este transformat în "vorbire", iar cuvintele spuse și inflexiunile lor sonore sunt analizate și folosite să genereze în timp real animații faciale.
Categoriile evenimentului sunt Realitate augmentată, Realitate Virtuală, Video-Mapping, Instalații interactive, Inteligență artificială și Metahumans, Game Art și NFT-uri.
În Sala Principală a palatului Oscar Mausch, coloanele impresionate şi arhitectura specială a locului au dat posibilitatea artiştilor să se joace cu luminile pentru a crea un spaţiu inspirat din metaverse.
Mădălina Ivaşcu, cofondator RADAR: „Studioul a făcut această lucrare digitală şi ne-am folosit de elementele arhitecturale ale spaţiului pentru a crea acest poem imersiv. L-au spus ei, este modul lor de a reprezenta tema festivalului, metaversul şi de a se juca cu aceste avatare.”
Festivalul ține tot weekend-ul şi le este dedicat și celor mici dacă au peste 6 ani.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: metavers, ochelari realitate virtuala,
Dată publicare:
14-10-2022 19:11