Far Cry 6, jocul săptămânii la iLikeIT. Acțiunea se petrece într-o Cuba fictivă, cu peisaje superbe. Cât costă

Ultima actualizare: 09-10-2021 10:42

Jocul săptămânii este Far Cry 6, de la Ubisoft. Nici nu putea fi altul, sincer, la cât de bun este acest joc.

„Eu nu am fost vreodată un fan împătimit Far Cry, deși le-am butonat mai pe toate, dar vă spun cu toată sinceritatea că această iterație m-a cucerit”, spune Marian Andrei, în emisiunea iLikeIT.

De la gameplay, la grafică, la poveste, la, sincer la aproape tot, acest joc excelează. Și dacă vi se pare că îi aduc prea multe laude, credeți-mă când vă spun că nimeni, dar nimeni nu e mai mirat decât sunt eu când mă aud vorbind astfel de un joc Far Cry.

Povestea din Far Cry 6 este una fix pe gustul meu. Și nu mă refer neapărat la ce se întâmplă în ea, doar că am apreciat enorm cât de bine a fost scrisă și pusă în scenă. Mi-a plăcut mult construcția ei, în alte cuvinte. Cum ajungi să respiri exact ca personajul principal, să-ți bată inima mai tare decât procesorul consolei next-gen.

„El Presidente” este antagonistul din Far Cry 6 și este interpretat genial de Giancarlo Esposito. Atât de bine a jucat actorul din Breaking Bad aici, încât aș vrea un film cu Far Cry doar ca să îl văd în rol principal.

Acțiunea din joc are loc pe insula Yara, sau altfel spus, o Cuba fictivă. Regăsești arhitectura de acolo, accentul cubanez, trabucurile, peisajele superbe… în alte cuvinte, dacă ai vrut să vezi vreodată cum ar fi în Cuba, joacă Far Cry 6. Nici Google Street View nu face o treabă mai bună.

Ce ajută la această imersiune este grafica, bineînțeles. Care nu este rea deloc. Ba chiar în unele condiții, aș numi-o superbă. Alteori, cam scârțâie, din păcate. Mai ales la personaje. Unde nu parcă nu par încă gata pentru Playstation 5 sau Xbox Seria X. Ce mă supără aici e că intră în contradicție directă cu peisajele superbe.

Gameplay-ul este baza oricărui joc video, indiferent dacă este 2D, 3D, în realitate virtuală, și așa mai departe. Iar aici… este fix ce trebuie. De la arsenalul de zeci de arme pe care le găsești în Yara, la cele șase tipuri de muniție diferite pe care le poți schimba în funcție de armă, la cele 20 și ceva de tipuri de grenade, la echipamentele speciale Rezolver care sunt practic puteri speciale, deghizate în echipament, Far Cry 6 este o absolută plăcere să îl joci.

Și dincolo de firul narativ al poveștii, m-am găsit destul des răpit de tot felul de misiuni secundare. Sunt atât de multe lucruri de făcut în joc, că o să ai nevoie de vreo 50-60 de ore să-l termini. Mai ales dacă te distrag toate lucrurile de pe hartă, cum pățesc eu. Îl poți găsi pe PlayStation și Xbox la 330 RON. Pe PC nu-l vei găsi pe Steam, cel puțin deocamdată, dar pe EPIC Store este 280 RON. Dar dacă vrei să-l joci și mai ieftin, atunci fă-ți abonament la Uplay Plus și pentru 75 de RON pe lună ai Far Cry 6 și toate jocurile Ubisoft.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO