Facebook lansează noul Messenger Rooms, care va concura cu Zoom. Cum funcționează
Facebook introduce noul Messenger Rooms, ce poate găzdui grupuri de persoane în cadrul conversaţiilor video, la care pot participa inclusiv utilizatori care nu au cont pe această reţea.
Reţeaua socială lansează noul serviciu începând de vineri, alături de o serie de funcţii extinse, centrate pe videoconferinţe în direct, pe Facebook, Instagram şi WhatsApp, într-o aparentă încercare de a prelua din popularitatea bruscă a Zoom.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Deşi persoana care configurează conversaţia trebuie să deţină un cont activ de Facebook, ceilalţi participanţi o pot face chiar dacă nu au cont pe această reţea, pe mobil sau pe computer tip desktop.
Messenger Rooms va putea găzdui în curând până la cincizeci de persoane, fără limită de timp, confidenţialitatea şi siguranţa fiind o prioritate, a transmis compania.
Fundaluri imersive la 360 de grade
”Nu vă vedem şi nu vă ascultăm apelurile, iar persoana care creează camera controlează cine se alătură, cine vede camera şi dacă aceasta este blocată sau deblocată pentru noi invitaţi”, a explicat vicepreşedintele Messenger, Stan Chudnovsky.
”Creatorul camerei trebuie să fie prezent pentru ca apelul să înceapă şi acesta poate elimina invitaţi în orice moment”, a adăugat el.
Serviciul va oferi, de asemenea, fundaluri imersive la 360 de grade, având la bază inteligenţa artificială, precum o plajă sau un apartament de lux pe apă.
Utilizatorii pot începe şi partaja camere pe Facebook prin News Feed (Noutăţi), grupuri şi evenimente, iar în viitor va exista opţiunea de a crea camere de pe Instagram Direct, WhatsApp, precum şi din dispozitivul de chat video Portal al Facebook.
Mişcarea vine în contextul în care tot mai mulţi oameni recurg la tehnologia ce permite discuţiile video în direct ca mijloc de menţinere a contactului în timpul măsurilor de izolare, Facebook raportând că cererea pentru apeluri video pe Messenger şi WhatsApp a crescut cel puţin de două ori în zonele cele mai afectate de coronavirus.
Probleme de securitate pentru Zoom
WhatsApp Group Calls va găzdui până la opt persoane în loc de patru, notează Press Association.
Şi vizualizările pe Facebook Live şi Instagram Live au cunoscut o creştere semnificativă în luna martie, ambele urmând să beneficieze de actualizări.
În ultimele luni, Zoom a devenit una dintre cele mai populare platforme, fiind însă afectată de probleme de securitate la care compania a răspuns printr-o actualizare a software-ului.
Printre problemele apărute s-a numărat fenomenul ”zoombombing”, în care o persoană neautorizată accesează o videoconferinţă şi afişează material ofensator.