Experimentul românesc ECRIDA. Opt studenți au lansat cu succes în spațiu racheta REXUS 29
Este momentul pentru noutăți din internet, tehnologie și... spațiu. 8 studenți români se pot lăuda cu o reușită foarte interesantă: au lansat în spațiu propria imprimantă 3D – un experiment la care lucrează de mai bine de 3 ani.
Le-am cunoscut povestea la iLikeIT, unde au fost prezenți, în studio, doar câțiva dintre ei: Hantascu Alexandru, Şisman Adrian și Vițălaru Delia.
Project ECRIDA este o echipă de 8 studenți din cadrul UPB, care are ca scop dezvoltarea și testarea tehnologiei de printare DLP (cu rășină) în spațiul cosmic.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pentru a realiza acest lucru, ei au aplicat la programul REXUS/BEXUS (Rocket/Balloon Experiments for University Students) al Agenției Spațiale Europene. Programul Rexus/Bexus le permite studenților din universitățile europene să desfășoare experimente cu rachete și baloane de cercetare.
Selecția se realizeaza anual din peste 100 de propuneri venite de la universități de prestigiu din Europa.
Pe 1 aprilie, la ora 07:20 (ora României) a avut loc lansarea în spațiu a rachetei REXUS 29, care a găzduit la bordul ei experimentul românesc ECRIDA.
Racheta a atins altitudinea maximă de 76.8 km, iar experimentul românilor a funcționat cu succes.
Astfel, experimentul ECRIDA a devenit al doilea experiment studențesc de cercetare în microgravitație din istoria României care a reușit performanța de a zbura în spațiul cosmic.