Dragostea s-a mutat pe internet. Câte persoane încep o relație în online


Ultimul update: Miercuri 12 Februarie 2020 20:17
Data publicarii: Miercuri 12 Februarie 2020 20:00
Categorie: iLikeIT

Dacă la începutul anilor 2000 era foarte probabil să ne întâlnim dragostea la școală, la birou, sau într-un bar, acum ea s-a mutat pe internet.

Tot mai mulți își caută sufletul pereche online, ajutați de rețelele sociale sau de diferite aplicații.

Tot pe rețelele sociale, oamenii leagă și prietenii, atunci când întâlnesc pe cineva cu pasiuni comune. Un studiu recent arată că 40% dintre europeni au relații care au început cu un click.

Pentru acești tineri, rețelele sociale reprezintă cea mai rapidă cale pentru a-și găsi prieteni și uneori, chiar jumătatea.

Femeie: „Descoperi mai ales grupuri noi și cum se conectează prietenii tăi cu prietenii altora. E mult mai ușor să îți lărgești grupul de prieteni."

Femeie: „Îți dă cineva cerere de prietenie, vezi că are pe cineva din lista ta de prieteni și îl întrebi: "Hei, de unde îl cunoști?” și faceți cunoștință și vă împrieteniți."

Bărbat: „Toată lumea e pe fugă. Toată lumea muncește mai mult ca freelancer, individual.”

Și relațiile sentimentale prind contur în online.

Dacă la începutul anilor 2000, procentul celor care începeau o relație în online era mai mic de 5%, iată că, în timp, lucrurile s-au schimbat. Așa s-a ajuns ca în 2009 procentul să urce la 20%, iar în 2019, numărul celor care simțeau fiorii iubirii din spatele unui ecran a ajuns chiar și la 40% în țările vestice.

Legăturile amoroase începute pe internet vin, însă, la pachet cu anumite riscuri, atrag atenția specialiștii.

Silvia Luican, sociolog: „Acum poți să întâlnești persoane care nu au legătură cu contextul tău social și, bineînțeles, sunt și riscuri asociate."

George Mihalache, psiholog: „Abia așteaptă așa-zișii șacali ai internetului să îți afle secretele, să îți afle nevoile, conflictele cu membrii familiei și dorințele de a evada. Să înceapă să îți promită tot felul de soluții, de resurse, care în realitate s-ar putea să nu se confirme și care să se dovedească a fi chiar fatale."

Pe primul loc în Europa, în ceea ce privește aplicațiile de dating, se află Tinder, urmat de Badoo și Lovoo. Anul trecut peste 300.000 de români aveau cont pe Tinder.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!