Jumătate dintre posesorii de telefoane NU le parolează. Avertismentul Poliţiei Române
Jumătate dintre posesorii de telefoane mobile nu folosesc o parolă pentru accesarea dispozitivului.
Adevărul periculos a fost scos la iveală de un studiu realizat la nivel global de experţi în securitate cibernetică. Aceştia avertizează că lipsa unei parole este un risc enorm, mai ales dacă avem în telefon date legate de conturi bancare şi, de ce nu, poze pe care nu vrem să le vadă toată lumea.
Oriunde priveşti într-o intersecţie aglomerată, vezi pe cineva folosind telefonul mobil. Un dispozitiv pe care îl purtăm cu noi peste tot aproape toată ziua şi în care păstrăm nu doar numere de telefon, ci şi amintiri şi, mai important, date personale foarte importante. Cu toate acestea, la nivel global, se pare că doar jumătate din posesori protejează conţinutul cu o parolă.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Din 25 mai, Uniunea Europeană a introdus reguli noi şi chiar sancţiuni pentru companiile care prelucrează date cu caracter personal în condiţiile în care hackerii s-au specializat în furtul bazelor de date pe care le vând apoi. Totuşi, la nivel individual, puţini oameni îşi iau măsuri de protecţie.
Dan Demeter: "Soluţie care poate să şteargă tot din telefon şi fără net şi care face telefonul inutilizabil”.
Aveţi grijă şi ce parola folosiţi. Alegeţi una care să nu fie uşor de ghicit.
Tânăr: "Încerc să-i ghicesc parola şi nu reuşesc.”
Şi reprezentanţii Poliţiei Romane le recomanda posesorilor de telefoane mobile, să evite să se conecteze la reţele wi-fi publice atunci când fac operaţiuni bancare şi mai ales să nu deschidă linkuri prin care li se solicita actualizarea informaţiilor personale.
În cel mai mare atac cibernetic comis recent asupra companiei Yahoo, hackerii au reuşit să fure datele a 500 de milioane de utilizatori.