Sat cu 100 de locuitori și fără semnal la telefon, loc de relaxare pentru corporatiști


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2018 19:18
Categorie: Stiri Turism

Un sat îmbătrânit din Timiş, fără semnal la telefonul mobil, a fost readus la viaţă de câțiva tineri ambițioși. Ei au creat un complex pentru angajaţii companiilor care stau prea mult în faţa calculatorului.

Aceştia sunt invitaţi în team building: să petreacă în linişte, departe de civilizaţie, câteva zile în care să se cunoască mai bine şi să capete încredere în ei.

Aflat la 45 de kilometri de Timişoara, la poalele dealului Lipovei, Buzad este un sat cochet în care locuiesc aproximativ o sută de oameni. În zonă nu există semnal de telefonie mobilă. În acest loc foarte liniştit, Christian şi-a cumpărat două proprietăţi pe care le-a amenajat pentru angajaţii stresaţi.

Christian Philipp, realizator concept „The Village”: „E un concept de team building în care diverse echipe sunt invitate să trăiască o poveste timp de două zile. Îi transpune într-o altfel de lume, o lume şi diverse personaje, cu magii, parole cu diverse task-uri pe care le au de performat."

Cei care fac team buildinguri în Buzad trec prin activităţi creative şi jocuri inteligente ori sunt puşi să îşi demonstreze abilităţile sportive. Ca să intre mai uşor în atmosferă, în jocuri sunt implicaţi şi actori.

Participant: „Super, chiar aveam nevoie de chestia asta. Având în vedere că veşnic toată lumea este cu ochii în telefon, e chiar foarte fain."

Reporter: „Cum e fără semnal?”
Participant: „Ah, şi mai bine. Chiar mă bucur, ar fi fain să avem şi zile mai dese aşa fără semnal."

Pentru o zi de team building, fiecare participant plăteşte 150 de lei. În bani este inclusă cazare şi masa.

Noemi Vargă, organizator: „Cei din comunitate, am încercat să luăm legătura cu ei de mai multe ori şi chiar săptămâna trecută am avut o întâlnire cu ei, ei se bucură că în primul rând se întâmpla ceva în comunitate şi deja întrevăd o portiţă de a se dezvolta."

Localnic: „Vin mereu aici, fac un cort se joacă nu ştiu ce jocuri, pe unul îl îmbrăca în popă.”

În ultima vreme, tot mai multe firme organizează astfel de evenimente ca să sudeze legăturile dintre angajaţi. De şase ani, în România se desfăşoară „Olimpiada Corporaţiilor" la care se înscriu, contra cost, zeci de companii. Mii de oameni se întrec în sporturi de vară, pe litoral, şi în sporturi de iarnă, la munte. Cele mai bune echipe ajung pe podium, iar câştigătorii ediţiei naţionale, de la Bucureşti, îşi asigură participarea gratuită la Competiţia Mondială a corporaţiilor.

Apărută în urmă cu mai bine de 30 de ani în California, Olimpiada Corporațiilor dezvoltă spiritul de echipă şi promovează sportul de masă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO