Cum funcționează „Curtea Supremă” a Facebook, care „judecă” postările utilizatorilor
„Curtea Supremă” a Facebook, care va lua decizii în ceea ce privește conținutul nepotrivit și înlăturarea acestuia de pe platformă, și-a început activitatea.
Corpul independent, numit Comitetul de Supraveghere Facebook, se va ocupa de cazuri precum propaganda nazistă, discursul urii, nuditate, informații false privind pandemia sau indivizi și organizații periculoase, conform AFP.
Comitetul, creat la îndemnul fondatorului Facebook Mark Zuckerberg, a anunțat că va prioritize cazurile care „au potențialul să afecteze mulți utilizatori la nivel mondial, care au o importanță critică pentru discursul public sau ridică semne de întrebare asupra politicilor Facebook”.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Julie Owono, membru al comitetului și director executiv al grupului francez Internet Sans Frontieres, speră ca această inițiativă să stabilească „jurisprudența” care să ducă la standarde mai ridicate ale conținutului.
Membrii comitetului provin din mai multe țări și includ juriști, activiști pentru drepturile omului, jurnaliști, un laureat al Premiului Nobel pentru Pace, precum și un prim-ministru danez.
Compania a anunțat de asemenea că a creat un software care le va permite membrilor comisiei să analizeze cazuri de peste tot din lume.