Cum arăta, de fapt, împăratul Traian. Reconstrucţia 3D care ar trebui să fie în toate manualele de istorie a românilor

Ultima actualizare: 25-08-2020 18:10
Cum arăta, de fapt, împăratul Traian. Reconstrucţia 3D care ar trebui să fie în toate manualele de istorie a românilor
theverge.com

Cum arătau de fapt împărații din Imperiului roman. La această întrebare a răspuns un designer din Canada, specialist în realitatea virtuală, Daniel Voshart, care s-a folosit de mai multe aplicații pentru a realiza fotografii realiste ale împăraților roman

Daniel Voshart a povestit, pentru The Verge, că proiectul a început ca un hobby după apariția pandemiei.

Canadianul a reușit să dea viață vechilor statui, transformând busturile de piatră cioplite ale împăraților romani în imagini realiste, folosindu-se de un program numit ArtBreeder.

Voshart a încărcat în ArtBreeder imagini ale împăraților colectate de la statui, de pe monede și picturi, după care le-a modelat manual în baza descrierilor istorice, după care acestea au fost reintroduse în programul ArtBreeder.

“Lucram în Photoshop, încărcam apoi în ArtBreeder, rezultatul ajungea din nou în Photoshop, unde era prelucrat din nou. Asta a dus la cele mai realistice fotografii ale împăraților romani“, a declarat designerul canadian.

Fotografiile împăraților romani pot fi consultate AICI

Inițial, Daniel Voshart a realizat 300 de postere, pe care se gândea că le va vinde într-un an, însă acestea s-au epuizat în numai trei săptămâni.

După succesul întregistrat, designerul a primit ajutor de specialitate, pentru a-și îmbunătăți proiectul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO