Cele mai bizare produse de la CES 2022. Inovațiile care ne-au stârnit interesul

×
Codul embed a fost copiat

Săptămâna trecută am văzut cele mai bune produse de la CES, care ne-au lăsat gură cască. În ediția de astăzi ne uităm la cele mai bizare.

Inovații doar de dragul de a se numi inovații, precum perna care te mișcă dacă sforăi sau trepiedul pentru rețele de socializare.

Pivopod. La ce folosește

 

O companie specializată în scanare 3D pentru piața de imobilare a găsit încă o sursă de venit: Se numește Pivopod, este simplu de folosit și este compatibil cu telefoane Android sau iOS.

Prin acest Pivopod și aplicația de pe telefon, poți să faci un TikTok sau un Instagram stories fără să-ți folosești mâinile. Practic, acest aparat poate să-ți recunoască fața și se mută după tine pentru multe milioane de like-uri pe TikTok.

Citește și
robot, Ameca
CES 2022. Înfricoșător: demonstrație VIDEO cu robotul umanoid Ameca. Vorbește ca un om

Jeet Dhindsa, Pivopod: „Depinde la ce vrei să îl folosești. Dacă ești creator pe TikTok, poți lua pachetul de 70 de dolari, dar dacă vrei să faci tururi virtuale 3D pentru business, prezentări sau streaming live, cel mai bine ți se potrivește Pivo Black”.

Pivopod trece cu succes dintr-o industrie cu totul nelegată de social media în cea a economiei creatorului, pentru Instagram și TikTok. Cea mai scumpă ediție costă 400 de dolari, dar varianta de bază pe care noi am testat-o este 70.

Mition Pillow, cap de afiș

S-a vorbit mult și despre somn la CES. Saltele speciale cu încălzire și zeci de senzori, dar și perne. Motion Pillow a fost cap de afiș. Promite să rezolve problema sforăitului.

După salteaua inteligentă, avem evident și perna inteligentă, care are patru pungi cu aer care se umflă automat atunci când simte că persoana care doarme pe ea sforăie. Practic, îl mișcă și îl atenționează cumva că sforăie.

Hiba Kim, Tenminds: „Tehnologia microfonului este avansată și face diferența dintre sforăit și alte sunete”.

Perna costă vreo 400 de dolari și se găsește doar în Coreea de Sud.

Vesta Metaverce, una dintre cele mai interesante inovații

Printre cele mai interesante inovații pe care le-am testat la CES cu siguranță a fost vesta și mănușile cu feedback tactil pentru realitatea virtuală din Metaverse.

Aceast vestă are mai multe motorașe de sus până jos, inclusiv în spate și în lateral, și încearcă să ofere feedback haptic pentru lumea virtuală în care te „teleportezi”.

Marian Andrei, ILikeIT: „În acest moment sunt teleportat în Metaverse. Știu că arăt ciudat. Dar, în teorie, aceste mănuși și această vestă mă vor ajuta să simt mult mai bine acest mediu virtual. Pot să apuc obiecte, iar în acest moment mănușa dreapta vibrează. Chiar încearcă să-mi transmită senzația că interacționez cu acest cub, de exemplu. Dacă ar fi să aleg dintre vestă și mănuși, mi-ar fi greu, fiindcă experiența tactilă din degete a fost unică. Plus că mai apare o problemă. N-a funcționat mereu... Și sunt atât de multe componente de instalat pentru câteva minute de joacă (...). Știu că din exterior arată ciudat Metaversul în stilul acesta, dar din interior, vezi și simți doar lumea virtuală”.

Asamblezi singur calculatorul din tastatură

Dacă am lua un Apple 2 din 1977 și i-am scoate ecranul, ar arăta cam așa. Compania Ready! a luat unul dintre cele mai mici calculatoare din lume și le-a integrat într-o tastatură.

Ca în vremurile de altă dată. Așa arată un computer pe care-l poți construi singur acasă. Cei de la Ready! livrează acasă toate piesele iar apoi e treaba cumpărătorului să le asambleze una câte una.

Avem incusiv un ecran aici care rulează Windows. Și dacă simți nevoia unui ecran mai mare în spate, sunt și alți conectori care pot fi adăugați, avem HDMI, putem să punem și ieșiri audio.

Calculatorul-tastatură cu siguranță este pentru cei pasionați de aspectul retro din anii '80, iar prețul pentru un sistem complet cu ecran, tastatură și baterie este de 450 de dolari.

Cum poți renunța la dependența de telefon

Penar, cușcă Faraday sau soluție pentru dependență de telefoane? Creatorii husei Pozza doresc să îmbine toate aceste lucruri într-o formă singulară.

Clement Hayere: „Te ajută să renunți la dependența de telefon într-un mod distractiv. Pui telefonul înăuntru, închizi fermoarul și materialul textil smart din fermoar știe dacă telefonul este în interior. După 15 minute câștigi puncte ca recompensă. Principiul acesta se numește 'gamification'”.

Conceptul din spate e de fapt o înțelegere între părinți și copii. Părinții pot stabili, de exemplu, că la 1.000 de puncte, care înseamnă câteva ore fără telefon, copiii pot primi o recompensă.

Mașini complet electrice, de 53 de cai putere

Un vehicul electric cu un singur scaun loc poate aduce aminte de alt taur italian cu ceva mulți cai putere, dar aceste mașini de la Electra Mecanica au doar 53 de cai putere și sunt complet electrice.

Modelul solo poate fi comandat deja și costă 18.500 de euro. Foarte aproape de Dacia Spring ca preț, are o autonomie de 160 de km.

Poți să intri pe o parte și să ieși pe cealaltă. Schimbatorul de viteze este în partea dreapta a volanului și tot acolo se află și CD-player-ul.

Un model Electra Mecanica dispune de un scaun sport, camere video în loc de oglinzi și vine echipat cu cinci ecrane în cabină. Nici nu are contact unde să introduci cheia, doar te urci în mașină și pleci. Iar pentru cei care vor să înlocuiască scuterul cu ceva mai bizar, poate modelul cargo ar fi mai practic.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
iLikeIT. Pandemia a adus noi gadgeturi inedite la CES. Cum arată TV-ul de peste 100.000 de euro și robotul cu emoții
iLikeIT. Pandemia a adus noi gadgeturi inedite la CES. Cum arată TV-ul de peste 100.000 de euro și robotul cu emoții

După o pauză de doi ani, CES, cel mai mare târg de tehnologie din lume, a revenit în format fizic. Peste 40 de mii de vizitatori și 2.000 de companii și-au expus cele mai noi servicii sau produse.

CES 2022. Înfricoșător: demonstrație VIDEO cu robotul umanoid Ameca. Vorbește ca un om
CES 2022. Înfricoșător: demonstrație VIDEO cu robotul umanoid Ameca. Vorbește ca un om

CES 2022, cel mai mare târg de tehnologie din lume, a revenit anul acesta în Las Vegas, în format fizic. Aproape 2200 de companii au expus produse și servicii în fața a aproximativ 40.000 de vizitatori.  

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.