iLikeIT. Ce este un computer cuantic, cel mai deștept computer de pe planetă

Ultima actualizare: 17-10-2020 08:58

Ce este un computer cuantic este întrebarea la care a răspuns Iulia Ionescu, realizatoarea emisiunii iLikeIT. Aplicațiile acestui supercomputer sunt un potențial uriaș pentru cercetare.

„În primul rând, un astfel de computer nu înlocuiește calculatorul pe care îl folosim la serviciu sau acasă, este chiar de mii de ori mai rapid decât un astfel de calculator și cred că în viitor va fi chiar și de zeci de mii de ori mai rapid”, a explicat Iulia.

„Tehnologia este într-o fază incipientă , eu am avut ocazia să văd un astfel de prototip în Las Vegas, la CES, cel mai important târg de tehnologie din lume, și ce m-a impresionat a fost interesul marilor companii pentru un astfel de computer, și am înțeles și de ce: este ca și cum ai avea acces la cel mai deștept om de pe planetă, în cazul acesta cel mai deștept computer de pe planetă”, spune Iulia.

Cu ajutorul unei astfel de tehnologii ar putea marile companii să deslușească într-un timp record chiar și cele mai dificile formule de calcul, matematice, chimice și putem dezvolta, de exemplu, medicamente care pot ajuta milioane de oameni din întreaga lume, care suferă de diverse afecțiuni, sau putem învăța cum să facem investiții mai bune, într-un timp record, și să nu uităm de companii precum Google sau Facebook, care ar avea o bază extrem de puternică pentru serverele lor globale. Acestea sunt doar câteva exemple.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO