Aplicaţia TikTok, anchetată oficial în SUA din motive de securitate
Aplicaţia media socială TikTok, specializată în formatul video scurt, este anchetată oficial de Comisia pentru Investiţii Străine în SUA (CFIUS), a anunţat miercuri secretarul Trezoreriei americane, Steve Mnuchin, citat de dpa.
Secretarul de stat Mike Pompeo vehiculase deja ideea interzicerii TikTok în Statele Unite, deoarece este proprietatea companiei chineze ByteDance. Administraţia de la Washington a înăsprit în ultima vreme măsurile împotriva firmelor IT din China, avertizând că acestea prezintă riscuri de securitate.
'TikTok este supusă unei investigaţii a CFIUS şi îi vom face o recomandare preşedintelui în această privinţă, săptămâna aceasta', a spus Mnuchin, aflat alături de preşedintele Donald Trump, care a confirmat: 'Suntem cu ochii pe TikTok'.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Platforma media a insistat că nu pune datele utilizatorilor la dispoziţia guvernului de la Beijing şi că acţionează cu bună-credinţă în SUA. Unul din argumente a fost că şi directorul general este cetăţean american, iar altul - amploarea operaţiunilor pe teritoriul american.
Cu TikTok, utilizatorii pot crea materiale video scurte, de multe ori cu efecte simple şi cu muzică, devenite tot mai populare în special în rândul celor de vârste mici.
Conform aplicaţiei Annie, care urmăreşte datele mobile, TikTok este aplicaţia cu numărul cel mai mare de descărcări de pe internet în primul trimestru al acestui an.