Aplicația prin care poți să-ți faci un PFA. Ce pași trebuie să urmezi
Tot mai mulți români își doresc să lucreze de acasă sau să nu mai depindă de un program fix de lucru. Vor să fie freelanceri, adică liberi profesioniști.
În această situație, cea mai la îndemână soluție este înființarea unui PFA. Iar vestea bună este că putem face asta printr-o aplicație.
Așa evităm cozile la ghișee pentru depunerea actelor. Câștigăm timp și bani.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
”Un PFA este, practic, un mijloc legal prin care tu poți să încasezi niște bani. Dacă vrei să fii curier, IT-ist pentru mai multe companii din Vest, dacă vrei să fii avocat- forma asta de PFA este o formă simplă, ușor de fiscalizat, prin care poți să-ți încasezi banii”, explică Alexandru Anghel, de la Solo Fintech.
”Aplicația noastră Solo a fost făcută să fie super simplă, să preia tot efortul birocratic din parte asta de a-ți face un PFA; îți faci un cont și îți introduce datele, primul pas ar fi să te identifici cu buletinul. După care pașii sunt foarte simpli, începi cu ce activitate vei avea, de la curier, la șofer de ride-sharing, la IT-ist, marketing, design, fotografie – avem o grămadă de activități unde putem ajut oamenii să-și înceapă cariera. Mai departe, trebuie să-ți încarci o dovadă a diplomei, a permisului auto- ceva care să demonstreze că poți face acea meserie. Urmează o simplă semnătură pe care ne-o lași aici pentru ca să putem depune actele pentru tine la autoritățile publice și la final confirmi adresa de corespondență, pe care noi să putem comunica cu tine”, mai spune Alexandru Anghel.
Cât plătești lunar pentru ca aplicația să aibă grijă de PFA-ul tău
”Sunt două adrese pe care un PFA le are. Una este adresa sediului social, pe care ești obligat să o ai, pentru ca ANAF sau oricine din instituțiile publice să poată comunica cu tine. Și aici e o problemă, pentru că foarte mulți stau în chirie și atunci venim noi să oferim această adresă. Apoi, evident, ai o adresă de corepondență ca să comunici cu omul respectiv”, adaugă reprezentantul Solo Fintech.
”Nu există niciun cost să-ți faci PFA-ul, dar după aia noi avem grijă efectiv de el, la un preț foarte atractiv, de 89 de lei pe lună”, concluzionează Alexandru Anghel.