O florărie este una dintre cele mai dificile afaceri de gestionat, iar o cafenea înseamnă o investiție de aproximativ 20 de mii de euro, spune Alinda Bănică, consultant de business.

Alinda Bănică: ''Într-o cafenea, echipamentele sunt scumpe. În domeniul acesta, există companii de leasing operațional - e ca o chirie - pentru echipamente de genul acesta, deci nu trebuie să ai toți banii de la început, dar trebuie să te asiguri că ai un vad comercial bun.''

În emisiunea Conectat la România, realizată de Laura Culiţă, consultantul vorbește ce surse de finanțare poți accesa ca antreprenor debutant, cum alegi între PFA și SRL și cum poți fi ajutat la început de drum de acceleratoarele de business.

''Orice antreprenor vă va spune că se educă în permanență - adică trebuie să știe fiscalitate, contabilitate, legislație. Ori, dacă nu știe, să angajeze persoane specializate. În Suedia, de exemplu, înainte de a înființa o companie, faci cursuri 8 luni, susținute de statul suedez, dai și examene la ele'', spune Alinda Bănică.

Mai multe detalii și sfaturi utile pentru antreprenori - în video.