Românii se feresc să-și schimbe joburile. E frica „de a da vrabia în mâna pe cioara de pe gard” spune Stela Toderașcu

Dată publicare: 16-03-2021 13:23
Dată actualizare: 16-03-2021 13:58


România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul învăţare activă.

 

Cu alte cuvinte, cei mai mulţi dintre români, peste 90%, se opresc din învăţat lucruri noi după ce termină şcoala, în timp ce aproape jumătate din restul europenilor continua să participe la diferite cursuri.

Asta, deşi orice învăţăm nou ne ajută şi să câştigăm mai mulţi bani, spun specialiştii. Fie printr-o mărire de salariu, un nou loc de muncă, sau chiar propria afacere.

Stela Toderașcu, coach de carieră: „Oamenii sunt foarte comozi şi ţin foarte mult la siguranţa lor, la stabilitatea lor, nu vor neapărat să schimbe un job, chiar dacă vor mai mulţi bani. Poate că le-ar aduce cu 50% mai mulţi bani. Este un pic frica asta de a da vrabia în mâna pe cioara de pe gard. Eu recomand tuturor clienţilor mei, care mi se adresează cu problema asta, să îşi pună în primul rând întrebarea: "Dacă nu aş avea nicio limitare de resurse şi aş avea toate talentele de pe lume, ce aş alege să fac?"

Stela Toderașcu, consilier de carieră, a fost invitata colegei noastre Ştefana Todică la emisiunea IBani şi a vorbit despre schimbare în carieră şi despre modalităţile prin care putem câştiga mai mulţi bani. Puteţi urmări emisiunea în această seară, de la 20.30, pe stirileprotv.ro.