Aplicația care îți transformă viciul în lingouri de aur. Cât poți să câștigi
Când toate se scumpesc, e bine să avem un ban pus deoparte, pentru situații neprevăzute. Pentru mulți însă, pare imposibil să economisească, mai ales dacă veniturile sunt mici.
Pentru început, am putea să ne uităm la cât cheltuim pe vicii. Aflăm câteva trucuri la iBani.
Astăzi vorbim despre despre sumele mici pe care le dăm pe diverse lucruri fără să conștientizăm ca de fapt se adună şi pot însemna o mică avere.
Alegeri 2024
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
De exemplu, o lună jumătate de fumat un pachet de ţigări pe zi poate să însemne un mic lingou de aur, de 2-3 grame, iar un an şi ceva de fumat, un lingou de 30 de grame.
Ca să încurajeze oamenii să renunţe la vicii şi să investească banii aceia în ceva, un startup românesc a făcut o aplicaţie. Se numeşte Zmaukin – este gratuită.
Funcţionează foarte simplu, trebuie să alegi un viciu. Alegi suma pe care nu vrei să o mai dai pe viciu, pentru că vrei să renunţi, introduci datele cardului şi banii aceia se adună în cont. Iar la final, primeşti un lingou de aur acasă aferent sumei respective. Se trimite prin curier şi durează câteva zile. Aplicaţia este gratuită şi nu are comisioane, dar e important să nu trişezi şi chiar să renunţi la viciul respectiv.
Aurul, stabil în perioade de criză
Aurul este considerat stabil în perioade de nesiguranţă economică, sigur că are fluctuaţii, dar, în general, dacă ne uităm în trecut valoarea lui a crescut.
Putem învesti şi în altceva: în argint, platină, diamante, acţiuni la bursă.
Sunt şi alte aplicaţii care ne pot ajuta să economisim bani, şi să ne organizăm mai bine bugetul ca să nu ne trezim că nu ştim pe ce s-au dus banii.
Una dintre cele mai cunoscute este Money Mgr.
- Putem să adăugăm veniturile pe care le avem, apoi cheltuielile.
- Ne ajută să ne dăm seama pe ce cheltuim, aplicaţia face tot felul de statistici
-Ne putem stabili de la început un buget pentru cumpărături sau pentru transport, astfel încât să ne atenţioneze când am depăşit.
Cam acelaşi lucru face şi o altă aplicaţie cunoscută, se numeşte Money Lover. Este un portofel virtual, la fel, introducem cheltuielile şi putem să vedem cât am cheltuit, câţi bani mai avem, să setăm un buget şi pot chiar să salvez facturi şi alte documente importante.
Mai ales o aplicaţie interesantă, sunt români creatorii ei, cash control.
Acestea sunt doar câteva instrumente, sigur că fiecare ştie ce i se potriveşte, unii scriu pur şi simplu într-un document, într-un excel, alţii au un system de plicuri în care pun bani, important este să avem un buget, să ştim pe ce cheltuim banii şi să ne asigurăm că şi economisim, cât de puţin, pentru că e important să avem nişte bani deoparte, mai ales în astfel de perioade cu instabilitate economică.