Cine e bărbatul care avea în subsolul casei 13 tone de aur. Averea uriașă din conturi

Ultima actualizare: 03-10-2019 15:23
lingouri de aur
MBS News

Apar noi detalii în cazul oficialului chinez care ținea în subsolul casei sale 13,5 tone de lingouri de aur, echivalentul a câteva sute de milioane de dolari americani.

Imaginile surprinse în momentul în care poliția descinde în subsolul casei fostului primar din Danzhou, unde a găsit 13,5 tone de lingouri de aur, au făcut înconjurul lumii, deși ele au fost intersize în presa din China.

Imagini cu oficialul chinez găsiți în galeria foto

Potrivit Daily Mail, Zhang Qi, în vârstă de 58 de ani, a fost demis din toate funcțiile pe care le deține după ce în conturile acestuia a fost descoperită suma de aproximativ 37 de miliarde de dolari, dar și cantitatea impresionantă de aur din subsolul casei.

Valoarea de piață a aurului se ridică la 640 milioane de dolari, potrivit specialiștilor.

 

 

Cine este Zhang Qi

 

Zhang Qi era considerat unul dintre cei mai influenți oameni din provincia chineză Hainan.

El a fost secretarul Comitetului Partidului Comunist din Haikou, capitala provinciei Hainan. Potrivit ierarhiei în Partidul Comunist, el se bucura de același rang din funcția de primar al orașului Danzhou.

El era, de asemenea, membru al Comitetului permanent al provinciei Hainan.

Oficialul a fost demis din toate aceste funcții de către Comisia de disciplină a Comitetului Central al Partidului Comunist și este investigat de autorități.

Dacă cifrele vehiculate de presa internațională vor fi confirmate de anchetă, Zhang Qi ar fi fost cel mai bogat om din China, depășind averea de 37 de miliarde de dolari a lui Jack Ma, potrivit Forbes.

Înainte de a urca la putere în Haikou, el a ocupat funcția de viceprimar al orașului Sanya și primar în Danzhou. Ambele orașe se află în provincia Hainan.

Președintele chinez Xi Jinping a lansat o campanie dură împotriva corupției de când a preluat funcția în 2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO