Un copil de 15 ani din Sibiu a murit electrocutat. Baiatul a incercat sa fure cupru de la un transformator electric

Ultima actualizare: 11-07-2014 07:05

Tragedie intr-o familie sarmana din Sibiu. Cel mai mare dintre cei cinci copii, in varsta de 15 ani, disparut in urma cu zece zile, a fost gasit luni seara mort, intr-o zona putin circulata din oras.

Trupul neinsufletit al baiatului era langa un transformator electric de unde, banuiesc achetatorii, adolescentul a incercat sa fure cupru si s-a electrocutat. Martor al incidentului a fost un prieten al victimei.

Anchetatorii spun ca baiatul de 15 ani obisnuia sa mearga la furat ca sa faca fost de bani sa-si ajute familia extrem de saraca. In urma cu zece zile a plecat de acasa, dar nu s-a mai intors. Parintii au anuntat politia care a aflat ca in ziua disparitiei baiatul a fost insotit de un tanar de 17 ani.

Acesta a sustinut la audieri ca nu stie nimic de soarta prietenului sau. Avea insa pe brate mai multe arsuri care le-au dat de banuit anchetatorilor. Interogat inca o data, adolescentul a recunoscut in cele din urma ca stie unde se afla baiatul de 15 ani.

Luni seara, dupa zece zile de la disparitie, adolescentul a fost gasit mort langa un transformator electric dintr-o fabrica dezafectata.

Au fost zece zile de cautari disperate la care au participat toate rudele copilului si mai multe echipaje de politisti. "Baiatul meu l-a cautat peste tot si il astepta sa vina si nu mai venea. A mers pe rau, l-a cautat, l-a cautat peste tot, nu l-a gasit. L-a dus copilul ala la furat", a spus bunica baiatului.

Parintii stiau ca baiatul lor era adesea insotit de un tanar de 17 ani, vecin de cartier. Luat de mai multe ori la audieri, acesta a marturisit cu greu faptul ca a fost martorul unei tragedii. I-a dus apoi pe anchetatori la transformatorul de unde incercasera sa fure cupru. Baiatul de 15 ani zacea mort, chiar in acel loc.

Tanarul de 17 ani ramas in viata va trebui sa dea socoteala pentru tentativa de furt, dar si pentru ca nu a alertat autoritatile imediat dupa tragedie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO