Traseul lotului IV din autostrada Lugoj-Deva va fi deviat din cauza unui cimitir construit ilegal

Ultima actualizare: 27-04-2014 07:17
autostrada deva

Aflat la inaugurarea lucrarilor la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului General Simeria,Dan Sova,ministrul Transporturilor a declarat ca lotul IV al autostrazii Lugoj-Deva va fi deviat de pe traseul initial din cauza unui cimitir construit iegal.
 

Cimitirul construit fara autorizatie se afla pe raza comunei Branisca din judetul Hunedoara, acolo pe unde ar fi trebuit sa treaca viitoarea autostrada. Dan Sova a declarat ca, potrivit documentelor, in locul unde se afla in realitate acest cimitir, figureaza o pasune. Practic, atunci cand s-a facut exproprierea, terenul figura ca fiind o pasune.

Dan Sova, ministrul Transporturilor: "La tronsonul de autostrada Lugoj-Deva, lotul IV, m-am bucurat ca au inceput lucrarile, spre deosebire de loturile II si III, de care nu s-au apucat practic, pentru ca nu au intrat cu masinile propriu-zis. Pe lotul IV au intrat cu utilajele pe zece kilometri. Acolo au avut o problema pe care noi am tot povestit-o anecdotic, pe lotul IV, unde pe raza comunei Branisca, pe coridorul de expropriere, cand a intrat constructorul s-a constatat ca exista un cimitir ilegal chiar pe aliniamentul autostrazii. Noi am sesizat Parchetul General in legatura cu aceasta problema si acum urmeaza sa finalizam o hotarare de guvern sa abatem traseul autostrazii de acolo".

Lotul 4 al autostrazii Lugoj-Deva are o lungime de 22,1 de kilometri si se intinde intre Deva si localitatea Ilia.

Autostrada Lugoj - Deva face parte din Coridorul IV paneuropean, care incepe in Germania si se continua pe ruta Praga-Viena-Bratislava-Budapesta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO