Flacari stinse cu ajutorul zapezii. Doi cai si o vita au sfarsit in adapostul lor, dupa un incendiu

16-12-2013 15:50


incendiu adapost animale

Un adapost de animale din satul Bunila, judetul Hunedoara, in care se aflau doi cai si o vaca, a fost cuprins de flacari, luni dimineata.

 

Pericolul ca focul sa se extinda la casele oamenilor a fost foarte mare, intrucat in apropierea adapostului erau patru capite de fan.

Pompierii au fost chemati de urgenta la fata locului, insa interventia lor a fost foarte dificila. Asta pentru ca, pana sa ajunga la locul incendiului, militarii au fost nevoiti sa parcurga un drum judetean (Hunedoara – Bunila) pe care se circula in conditii de iarna. Ajunsi in localitate, pompierii au lasat autospeciala la o distanta de un kilometru si jumatate de locul incendiului, din cauza drumului de acces ingust si in panta. Dupa ce au parcurs pe jos distanta pana la adapostul cuprins de flacari, avand la ei motopompe manuale si furtunuri, pompierii au avut surpriza sa constate ca fantana aflata in apropiere era secata.

In cele din urma, cu ajutorul zapezii, echipele de interventie au reusit sa limiteze propagarea incendiului la patru capite de fan care se aflau apropierea unor case.

Pana la lichidarea complete a flacarilor, adapostul de animale construit din lemn a ars in totalitate, iar cei doi cai si o vita care se aflau in interior, nu au mai putut fi salvati.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit la reteaua electrica.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO