Ajutorul vine pe schiuri pentru sinistratii din Vrancea. Salvamontistii din Straja s-au mobilizat
Peste 50 de salvamontişti şi proprietari de cabane din staţiunea montană Straja au pornit, miercuri dimineaţă, spre judeţul Vrancea, cu un convoi de 18 autovehicule încărcate cu alimente de bază şi apă plată şi minerală pentru sinistraţi.
Salvamontiştii sunt hotărâţi să ajungă pe schiuri în satele blocate de nămeţi pentru a duce hrană oamenilor de acolo.
Potrivit reprezentantului Asociaţiei Pro Straja, Emil Părău, peste 50 de salvamontişti şi proprietari de cabane din staţiunea montană din Valea Jiului au pornit miercuri dimineaţa apre judeţul Vrancea cu peste 30 de tone de alimente.
Ajutorul vine cu snowmobile cu şenile şi schiuri de tură
“Minerii din Valea Jiului au renunţat la hrana caldă şi au donat 25.000 de conserve pentru oamenii din localităţile blocate de zăpadă. Pe lângă acestea oamenii de afaceri din valea Jiului, dar şi populaţia, au mai donat alimente. În total avem peste 30 de tone de alimente de bază: făină, ulei, orez, zahăr, conserve, dar şi o cantitate mare de apă plată şi minerală pe care o transportăm cu 18 autovehicule în judeţul Vrancea. Vom merge la Focşani şi de acolo vom fi direcţionaţi către satele către care nu s-a reuşit încă deszăpezirea drumurilor de acces. Avem cu noi snowmobile cu şenile, dar şi schiurile de tură. Împreună cu salvamontiştii vom merge pe schiurile de tură pentru a ajuta oamenii la care nu s-a ajuns până în acest moment”, a declarat reprezentantul Asociaţiei Pro Straja, Emil Părău.
Un alt convoi încărcat cu zeci de mii de conserve, două tone de făină şi un TIR plin cu apă plată şi minerală a plecat, miercuri dimineaţa, de la Deva către judeţul Călărăşi. “Ducem pentru sinstraţi peste 30.000 de conserve, două tone de făină şi un TIR cu apă plată şi minerală care au fost donate de firme private. Pe lângă donaţiile făcute de cele trei firmei mai sunt 5.600 de kilograme de alimente, 1.600 de conserve, sute de litri de apă, 30 de tone de lemne adunate de Crucea Roşie. În cazul în care va fi nevoie, putem trimite şi utilaje din judeţ care să ajute la deszăpezire”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ.
Potrivit acestuia, dacă ajutoarele trimise de la Deva nu vor ajunge în zonele unde este nevoie de ele din cauza zăpezii, a ninsorilor sau a viscolului, un elicopter de la Arad este pregătit să transporte alimentele către populaţia care are nevoie de ele.
Judeţele Vrancea, Giurgiu, Călăraşi
De asemenea, judeţul Giurgiu va primi din partea Consiliului Judeţean Hunedoara suma de 60.000 de lei, bani destinaţi achiziţionării de motorină pentru utilajele de deszăpeztire. Aceşti bani provin din donaţii făcute de şase firme care au contracte cu CJ Hunedoara.