„Regele eolienelor” investește jumătate de miliard de euro în stocarea energiei. Recordul stabilit de noul proiect
Emanuel Muntmark, „regele eolienelor” din România, pregătește o investiție masivă în Doborgea. Este vorba despre un proiect estimat la jumătate de miliard de euro pentru sisteme de stocare a energiei care depășesc cu mult capacitatea actuală a țării noastre.
Proiectul de stocare a energiei obținute din surse regenerabile include o instalație care va fi ridicată în Constanța, pe un teren de aproximativ 20 de hectare. Firma din grupul Monsson, deținută de suedezul Emanuel Muntmark plănuiește un proiect de stocare de 2.016 MWh., ceea ce depășește de 13 capacitatea actuală a României, notează Profit.ro.
Proiectul care în acest moment este estimat la 540 de milioane de euro și va include: baterii, invertoare bi-direcționale, aparate de protecție și comutație, transformatoare de putere, sisteme de monitorizare a temperaturii, tablouri electrice de curent continuu.
Alegeri 2024
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
19:35
Peste un milion de tineri vor vota pentru prima dată la alegerile prezidențiale. „Este arma noastră”
15:04
Traian Băsescu: ”Susțin Forța Dreptei în folosul doamnei Lasconi. Pe Geoană, dacă îl zdruncin puțin, își pierde busola!”
„Scopul proiectului este de a crește capacitatea de furnizare de energie electrică pe termen lung din producția de energie regenerabilă, pe aceleași linii de înaltă tensiune, de a optimiza capacitatea de transport electric și de a realiza parte din echilibrarea frecvenței și tensiunii în functie de necesitățile rețelei naționale, astfel încât să permită livrarea unui procent mult mai mare de energie regenerabilă în mixul energetic național total. Proiectul poate prelua energia produsă îndeosebi din sursă regenerabilă eoliană și solară, pe care o va putea stoca temporar și o va furniza la cerere în funcție de gradul de încărcare al rețelei la ore de consum ridicat″, se menționează în documentația proiectului.
În ceea ce privește modul în care instalația va funcționa, compania a transmis că aceasta folosește transformarea curentului continuu în curent alternativ, urmând ca atunci când energia este introdusă în sistemul energetic național să aibă loc un proces invers.
Sursa: profit.ro
Etichete: energie, energie electrica, energie verde, eoliene,
Dată publicare:
01-11-2024 21:11