Varsta de pensionare in UE poate urca la 80 de ani. Explicatia unei masuri care ar afecta si Romania
Criza datoriilor de stat din zona euro demonstreaza ca guvernele din intreaga lume trebuie sa accepte ca populatia sa munceasca mai mult, pe masura ce durata medie de viata creste.
Varsta de pensionare in tarile Uniunii Europene ar putea urca spre 70-80 de ani, considera directorul general al AIG, Robert Benmosche.
"Astfel, pensiile si serviciile medicale se vor incadra in buget. Lumea va munci mai mult, ridicand povara de pe tineret", crede Benmosche (68 de ani), citat de Bloomberg.
Presedintele SUA, Barack Obama, i-a criticat la sfarsitul saptamanii trecute pe liderii europeni pentru ca nu au luat masurile necesare solutionarii crizei datoriilor de stat.
El e geniul numit "Micul Monet". Castiga peste 1 milion de lire intr-o zi normala de lucru
Benmosche crede ca iesirea Greciei din zona euro ar fi un dezastru pentru tara, iar Europa trebuie sa impiedice acest scenariu.
"Grecii trebuie sa inteleaga ca nu exista o iesire usoara din aceasta situatie, iar guvernul trebuie sa-i convinga sa munceasca mai mult", a spus seful AIG, cea mai mare companie de asigurari din lume pana in 2008, cand a fost salvata de la colaps de guvernul american.
"Daca nu, daca revin la propria moneda, cred ca se vor confrunta cu o inflatie uriasa, devastatoare pentru cei cu venituri fixe", a adaugat el.
Grecia are o varsta medie efectiva de pensionare de 59,6 ani, printre cele mai scazute din Europa, in timp ce durata medie de viata este de 81,3 ani, potrivit datelor Bloomberg.
Cum sa faci bani lucrand de acasa. Vezi 8 idei de joburi
Presedintele francez, Francois Hollande a promis ca va cobori varsta legala de pensionare la 60 de ani, de la 62, si va creste taxele pentru companii si banci, introducand totodata un impozit de 75% pe veniturile mai mari de un milion de euro pe an.
Sursa: Mediafax
Etichete: criza economica, pensionare, varsta, AIG,
Dată publicare:
04-06-2012 16:26