Topul celor mai bine platite vedete TV din lume. Ashton Kutcher, al doilea an pe primul loc
Revista Forbes a realizat un top al celor mai bine platite staruri de televiziune din lume.
Clasamentul a luat in calcul veniturile incasate in perioada iunie 2012 - iunie 2013.
1. Ashton Kutcher, in varsta de 35 de ani, care a inceput sa joace in acest serial de succes in 2011, dupa ce producatorii show-ului l-au concediat pe fostul protagonist, Charlie Sheen, a ocupat pentru al doilea an consecutiv primul loc in topul celor mai bine platiti actori din televiziunea americana. Actorul american a obtinut venituri de 24 milioane de dolari in perioada iunie 2012 - iunie 2013.
Editorii de la Forbes noteaza, totodata, ca Ashton Kutcher castiga multi bani si in calitate de investitor in companii care activeaza in domeniul tehnologiilor moderne.
2. Jon Cryer. Pe locul al doilea se afla colegul sau din distributia serialului "Doi barbati si jumatate" Jon Cryer, care primeste un onorariu anual de 21 milioane de dolari.
3. Ray Romano, protagonistul serialului "Everybody Loves Raymond", care s-a incheiat in urma cu opt ani, ocupa pozitia a treia, cu venituri de 16 milioane de dolari. Cea mai mare parte din aceasta suma provine din drepturile de redifuzare a acestui serial de comedie produs de postul CBS.
4. Neil Patrik Harris, protagonistul serialului de comedie "How I Met Your Mother", difuzat tot de CBS, a debutat in acest top, impartind locul al patrulea cu Mark Harmon, starul serialului politist "NCIS", cu un onorariu de 15 milioane de dolari fiecare.
5. Patrick Dempsey, unul dintre starurile serialului "Anatomia lui Grey", produs de ABC, ocupa pozitia a cincea, cu un onorariu de 13 milioane de dolari.
Topul 10 al celor mai bine platiti actori din industria de televiziune americana este completat de Tom Allen (11 milioane de dolari), Angus T. Jones (11 milioane de dolari), Michael C. Hall (10 milioane de dolari) si Charlie Sheen (10 milioane de dolari).
Editorii revistei Forbes au intocmit acest top in urma unor discutii purtate cu producatorii, agentii, managerii si cu alti reprezentanti din industria de televiziune americana. Ei au precizat totusi ca estimarile lor nu au inclus cheltuielile generate de salariile platite managerilor si agentilor actorilor si nici "alte costuri generate de statutul de vedeta".