Toaletă de 130.000 € la o grădiniță dintr-un sat din Argeș. Localnicii sunt revoltați


Ultimul update: Marti 26 Februarie 2019 17:43
Data publicarii: Marti 26 Februarie 2019 16:44
Categorie: Stiri Economice

Investiţie uluitoare aprobată de Consiliul Local din Ştefăneşti, judeţul Argeş: 130.000 de euro pentru amenajarea unui grup sanitar la o grădiniţă.

În vreme ce localnicii sunt miraţi de o asemenea sumă uriaşă pentru câteva toalete, reprezentanţii primăriei spun că, de fapt, întreaga clădire va fi renovată cu aceşti bani. La grădiniţă din satul Izvorani sunt înscrişi 14 copii, dar marți, înainte de sfârşitul programului, nici ei şi nici educatoarea nu mai erau acolo.

Un cetăţean revoltat a anunţat pe Facebook ce au votat consilierii locali, iar reacţiile nu au întârziat să apară. "E preţul unei vile", au comentat mai mulţi localnici, intrigaţi de valoarea investiţiei. Primăriţa susţine însă că oamenii nu au înţeles bine situaţia. Deşi hotărârea se referă la amenajarea unui grup sanitar în incinta grădiniţei, proiectul ar fi, de fapt, mult mai amplu. Cel puţin pe hârtie.

Jenica Dumitru, primar Ştefănești: "Se va reabilita toată grădinița, se va face un parc de joacă în fata grădiniţei, pentru copii, se va introduce toaleta care este în afară grădiniţei în interiorul grădiniţei, o parte a grădiniţei va avea ca destinaţie after school şi cealaltă - grădiniţă normală."

Conform documentaţiei aprobate, costurile pentru proiectare şi asistenţa tehnică se ridică la aproape 30.000 de euro. Alţi 10.000 de euro sunt puşi deoparte pentru aşa numite "cheltuieli neprevăzute". Iar firma care a întocmit acest deviz şi care a făcut proiectul se ocupa în principal cu vânzarea de îngrăşământ natural, nisip pentru câini, pisici şi acvarii. 

Reprezentanţii primăriei susţin că selecţia a fost făcută perfect legal, în vreme ce localnicii ridică, neştiutori, din umeri.

” Eu am dat pe casa vreo 20.000! De lei, nu de euro”, spune contrariat un localnic.

În Consiliul Local nu a fost niciun vot împotrivă. Aleşii fie nu s-au întrebat de ce un grup sanitar costa atât de mult, fie au crezut că suma acoperă renovarea întregii clădiri, aşa cum susţin angajaţii primăriei. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cum arată grădinița de la mall. 500 de copii din București vor fi primiți în 21 clase
A început procesul Rominei Rotariu, educatoarea acuzată că a băgat un copil în spital
VIDEO PROTVPLUS.RO