Subway va avea in Romania 40 de restaurante in urmatorii 4 ani. Cat costa deschiderea afacerii


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 19:51
Data publicarii: Marti 10 Aprilie 2012 11:18
Categorie: Stiri Economice
Subway

Subway intentioneza sa deschida in urmatorii patru ani 40 de unitati pe piata romaneasca. Marti a fost deschis primul Subway din Romania in Bucuresti, iar pana la sfarsitul anului vor fi inaugurate alte doua, in Iasi si Cluj Napoca.

Franciza pentru un Subway costa 7.500 de euro pe luna, iar partenerii Subway vor plati, totodata, o suma reprezentand 8% din afaceri pentru fondul de franciza si 4,5% din vanzari pentru fondul de publicitate.

Unitatea deschisa marti Piata Victoriei din Capitala are o suprafata de 150 de metri patrati si 42 de locuri la masa.
Restaurantul are zece angajati, numarul salariatilor urmand sa fie suplimentat cu cinci persoane.

Gigantul industriei fast-food deschide astazi la Bucuresti primul restaurant. Iata preturile. FOTO

Meniul Subway include sandwich-uri, salate si alte produse, unitatile avand si optiunea de catering, iar serviciul de livrare la domiciliu va fi disponibil cand vor fi suficiente unitati care sa acopere aria de livrare.

Cristian Stefanescu, cel care are franciza pentru restaurantul din Piata Victoria, a apreciat ca McDonald's nu este un competitor direct pentru Subway, intrucat primul ofera produse de tip fast food, nu sandwich-uri proaspete.

Infiintat in anul 1965, in Connecticut, SUA, Subway detine in prezent peste 36.500 de restaurante, in 99 de tari, fiind cel mai mare lant de restaurante fast food din lume in sistem de franciza.

Principalii concurenti ai Subway in Romania vor fi McDonald's, Burger King si KFC.

 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO