Se cauta solutii pentru a mentine Romania pe linia de plutire. Ce ne asteapta in 2012
In timp ce Bruxelles-ul fierbe, nici Bucurestiul nu este mai linistit. Autoritatile romane, impreuna cu reprezentantii FMI si guvernatorul Mugur Isarescu, incearca sa gaseasca cele mai bune solutii pentru ca tara sa se mentina pe linia de plutire.
Bugetul de anul viitor, unul de austeritate, nu permite cresterea pensiilor si salariilor pentru bugetari, cel putin pentru prima jumatate a lui 2011. Iar pentru ca lucrurile sa nu devina si mai grave, avem nevoie ca banii bancilor straine sa nu plece din Romania.
Guvernatorul Mugur Isarescu a participat miercuri la sedinta coalitiei de guvernare, unde a explicat ca BNR poate sa apere leul si ca bancile romanesti sunt foarte solide. Tara noastra nu este insa ferita de riscuri.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Obligat sa taie din cheltuieli, Executivul ia in calcul inghetarea salariilor si pensiilor pana la jumatatea anului viitor, cand situatia economica va fi mai stabila. In urma cu doar cateva luni, guvernantii spuneau ca de la 1 ianuarie vor fi indexate pensiile si se va recupera o parte din taierea salariilor la bugetari.
Presedintele Traian Basescu declara ca fara banii de la bancile straine, Romania va avea probleme cu acoperirea cheltuielilor bugetare. Un scenariu improbabil, dar care ar cauza mari necazuri.
Marea problema raman pierderile din companiile de stat. Potrivit FMI, singurele solutii pentru a reduce pierderile sunt privatizarea si angajarea unor manageri privati.
Sursa: Pro TV
Etichete: fmi, guvern, BNR, mugur isarescu, criza financiara,
Dată publicare:
26-10-2011 18:08