Se ascund de recuperatori, inventeaza boli sau fug din tara. Reactiile romaniilor cu datorii

Ultima actualizare: 15-10-2012 15:08
alergare

Un sfert dintre romani au declarat ca si-au facut datorii anul trecut. Cum reactioneaza ei si cum unii se ascund si inventeaza povesti doar ca sa nu le mai plateasca, cititi in articol.

Aproape doua treimi dintre romani ar cere mai degraba sfatul partenerilor de viata sau familiei daca s-ar afla intr-o situatie financiara dificila. 15% dintre romani au spus ca au contractat un credit pentru a rambursa un credit mai vechi si 25% dintre ei au spus ca au acumulat datorii in anul 2011. Acestea sunt concluziile cercetarii de piata facute de TNS CSOP, la cererea companiei de recuperare a creantelor, KRUK International.

66% dintre participanti au declarat ca s-au imprumutat ca sa plateasca facturile si intretinerea. Peste jumatate au rate la banci si majoritatea sunt oameni care si-ar vinde lucruri din casa numai ca sa nu se stie datori.

Cum ar reactiona romanii daca s-ar trezi cu recuperatorii la usa

Cei mai multi, 84% dintre ei, ar cere explicatii si ar cauta intelegere ca sa-si rezolve problema restantelor. Exista insa si persoane care, ca sa scape, ar face orice: 10% ar cere sa fie iertati pur si simplu de datorie, 3% ar spune ca sunt bolnavi, in timp ce 2% ar evita orice contact recuperatorii, ba chiar ar pleca in strainatate si si-ar vinde toate bunurile ca sa nu aiba pe ce sa se puna sechestru.

Studiul a avut loc in luna februarie 2012, luand in considerare opiniile a 1.000 de respondenti, factori decizionali in gospodarie, din mediul urban si rural, cu varsta peste 18 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO