Șanse irosite pentru tinerii care nu muncesc sau studiază. Am avut la dispoziţie 302 milioane de €
România va avea mai mulţi bani europeni la dispoziţie pentru a susţine angajarea tinerilor şi persoanelor vulnerabile. Anunţul a fost făcut la Bucureşti de comisarul european pentru piaţa muncii.
Ţările ar trebui să aloce minimum 10% pentru tineri a recomandat oficialul. În paralel ministrul român al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a precizat că ţara noastră face din asta o prioritate.
Cifrele oficiale arată însă, că până acum am absorbit ZERO procente din banii pentru sprijinirea celor o jumătate de milion de persoane, care au între 15 şi 29 de ani, şi care nu muncesc, nu sunt în şomaj, dar nici la şcoală.
România va avea alocate fonduri europene de câteva sute de milioane de euro în plus, faţă de cele din prezent, pentru şomaj, persoane vulnerabile, proiecte de educaţie sau pregătirea tinerilor, a anunţat de la Bucureşti Comisarul European pentru Piaţa Muncii.
Marianne Thyssen, Comisar European pentru Piaţa Muncii: "Pentru România propunem ca fondul european social să crească cu 17%. Țările care se luptă cu problema tinerilor neangajaţi, ar trebui să investească 10% în tineri, aş zice chiar minimum 10%."
Am avea mare nevoie de aceşti bani, pentru că ţara noastră are al treilea cel mai mare număr de tineri care nu sunt în şomaj, la şcoală sau la muncă. Aproape o jumătate de milion, adică 17,8% dintre cei între 15 şi 29 de ani.
Media Europeană este cu 5 procente mai mică, potrivit Eurostat. Până acum, România a avut la dispoziţie 302 milioane de euro pentru a-i investi în aceşti tineri, în recalificarea lor, sau în servicii suport pentru că firmele să-i angajeze. Am cheltuit în 4 ani 400.000 de euro, adică 0,1%. Deşi cifrele nu confirmă asta, Ministrul Fondurilor Europene spune că tinerii sunt o prioritate.
Rovana Plumb: "Există o prioritate de investiţii în ceea ce priveşte tinerii, pentru combaterea ratei de neocupare în rândul tinerilor"
Ca să primească fondurile de 300 de milioane de euro pentru tineret pentru perioada 2016-2018, ţara noastră a contribuit cu 27 de milioane de euro, ca să fie parte din program. Absorbţia actuală este de 66 de ori mai mică decât suma cheltuită.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!