Vicepreşedinte PPE: PSD trebuie suspendat din Partidul Socialiştilor Europeni


Ultimul update: Joi 11 Aprilie 2019 17:24
Data publicarii: Joi 11 Aprilie 2019 17:20
Categorie: Stiri Politice
Liviu Dragnea la CEX al PSD

Irlandezul Dara Murphy, vicepreşedinte şi director de campanie al PPE pentru alegerile de anul acesta, a declarat în cadrul unei dezbateri care are loc la Bucureşti în Forumul Eurosfat că proasta conducere în România vine din socialism.

Murphy i-a îndemnat pe alegători să se îndepărteze de politicile care afectează statul de drept. El a precizat, în lumina recentelor evenimente din grupul politic european al social-democraţilor, că PSD ar trebui suspendat din Partidul Socialiştilor Europeni.

„Toate alegerile sunt importante. Acestea vor fi cele mai importante vreodată”, a spus Murphy pentru început. El a dat exemplu principalele probleme recente: creşterea populismului şi Brexitul. „Cred că este timpul să privim cu seriozitate încotro ne îndreptăm”.

El a precizat că principalele domenii de interes sunt securitatea, migraţia, mediul şi economia. „Trebuie să facem Europa mai inteligentă şi să ne folosim capacităţile în comun, mai ales în medicină”, relatează news.ro.

Legat de statul de drept, Murphy a spus: „Există probleme cu statul de drept pe tot continentul şi doar PPE luptă cu ele. Socialiştii nu sunt deschişi la dialog. Îl susţinem pe preşedinte (Klaus Iohannis, n.r.) pentru că vrea sa facă un referendum pe justiţie. Credem că PSD trebuie suspendat din Partidul Socialiştilor Europeni (PES)”.

Andi Cristea, europarlamentar socialist prezent la dezbatere, a citat Rise Project - „Domnul Webber şi-a făcut birou parlamentar la el acasă. Glumiţi?” - şi i-a cerut lui Murphy să explice.

Irlandezul a revenit la problema statului de drept, subliniind că Andi Cristea a încercat să trateze un subiect „prostesc, irelevant”.

„În România, conducerea slabă vine din socialism. Priviţi şi îndepărtaţi-vă de politici periculoase care interferează cu statul de drept din ţara voastră”, a conchis Murphy pe acest subiect.

PPE este o formaţiune politică de centru-dreapta, proeuropeană, fondată în 1976. Este cea mai influentă grupare din Parlamentul European. Grupul PPE cuprinde, în prezent, 80 de partide şi parteneri din 42 de ţări, deţine preşedinţia Comisiei Europene, Consiliului European şi a Parlamentului European.

Din România, în acest grup sunt incluse PNL, UDMR, PMP. Partidul Popular European are 217 eurodeputaţi în actualul Parlament European.

Partidul Socialiştilor Europeni (PES), compus din 33 de partide social-democrate, socialiste şi laburiste din statele membre UE şi Norvegia. Partidul Social Democrat din România face parte din această grupare politică ce are 186 de eurodeputaţi în actualul mandat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

Socialiștii europeni au „înghețat” relațiile cu PSD. Apartenența la PES, discutată în iunie
VIDEO PROTVPLUS.RO