Romania, pe locul 5 in lume in ceea ce priveste previziunile de angajare. Domeniile in care se fac cele mai multe recrutari
Exact ca inainte de criza, companiile din Romania au previziuni optimiste de angajare pentru ultimul trimestru al anului. Potrivit unui studiu recent, suntem pe locul 5 la nivel mondial la acest capitol.
Se cauta in special angajati in industrie sau in comert. Companiile de resurse umane fac recrutari pe banda rulanta. Pentru ca am iesit din criza, romanii isi permit sa nu mai accepte chiar orice.
"Nu ma incanta foarte mult sa intru pe un salariu de 3-4.000 de lei si sa raman acolo blocat pe acelasi post", spune un aplicant.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Solicitarile angajatilor sunt de inteles pe o piata in crestere. Un studiu la nivel mondial, care calculeaza previziunile nete de angajare, adica o diferenta dintre cei care vor sa angajeze si cei care vor sa concedieze, arata ca firmele din Romania sunt foarte optimiste, aproape la fel ca inainte de criza, cand asteptarile erau de 19% In ultimul trimestru din 2015 au ajuns la 16%.
Statistic suntem pe locul 5 in lume, dupa India, Taiwan, Japonia, SUA.
Cele mai optimiste sunt companiile din Nord Vest, Vest, Centru si Bucuresti, cu valori ce depasesc 10% In Nord, Sud, Sud Est si Sud Vest valorile sunt mai modeste, sub 10%.
Cele mai mari intentii de angajare sunt in industrie. Exista crestere si in comert sau constructii. La mijlocul clasamentului sunt serviciile sociale, finantele, agricultura, hotelurile si transporturile. Cei mai pesimisti sunt responsabilii din energie si industria extractiva. In Romania, studiul a fost efectuat la nivelul intregii tari si are o marja de eroare de 3,9%.