ROBOR la trei luni, un nou record al ultimilor trei ani şi jumătate


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 02 Mai 2018 11:51
Categorie: Stiri Economice
scadentar_rate

Indicele ROBOR la trei luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă, atinge un nou record al ultimilor trei ani şi jumătate, acesta ajungând la 2,47% pe an, de la 2,45% pe an cât era luni.

O valoare apropiată a fost înregistrată pe 23 octombrie 2014, respectiv 2,48% pe an. Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR se situa la 2,05% în condiţiile în care, în perioada similară a anului trecut indicatorul era la 0,91% pe an.

În ceea ce priveşte indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a rămas la 2,57% pe an. De asemenea, ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de către băncile comerciale de la alte bănci comerciale, a stagnat la 2,62% pe an, iar indicele ROBOR la 12 luni a rămas miercuri la 2,67% pe an.

ROBOR reprezintă rata medie a dobânzii la care bancile româneşti se împrumută între ele în lei. Indicele se stabileşte zilnic de BNR ca medie aritmetică a cotaţiilor practicate de 10 bănci selectate de Banca Naţională.

 

Sursa: Banca Nationala a Romaniei

Tags: robor, bnr, credit, dobanda,

Indicele ROBOR continuă să crească. Cel mai mare nivel, din octombrie 2014
Iohannis încearcă să facă pace între Guvern şi BNR. Între timp, ROBOR continuă să crească
Iohannis încearcă să facă pace între Guvern şi BNR. Între timp, ROBOR continuă să crească
VIDEO PROTVPLUS.RO