Record la randamentul pensiilor din Pilonul II, la bursa de la București. Este prima din regiune
Veste foarte bună pentru cei 7,6 milioane de români care au pensii la Pilonul II.
Bursa de la București a atins un record al indicelui local de tranzacționare, reușind să urce pentru prima dată peste nivelul din 2008, considerat cel mai mare de până acum.
Sunt 7,6 milioane de români care au conturi la Pilonul II şi în aceste conturi s-au adunat 15,4 miliarde de euro la finalul anului trecut. Echivalentul a 3.000 de kilometri de autostradă. Banii aceştia s-au acumulat aici în ultimii 13 ani şi sunt peste un milion de conturi cu mai mult de 20.000 de lei.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Fondurile de pensii de la Pilonul II, cele care administrează aceşti bani, investesc în fiecare lună contribuţiile virate şi cea mai mare parte a banilor ajung la Bursă, iar aici vedeţi evoluţia indicelui BET în ultimul an, din 19 martie anul trecut până acum.
Dintr-o groapă generată de lockdown s-a ridicat Bursa de la Bucureşti şi acum a atins recordul, fiind prima din regiune care depăşeşte nivelul din 2008, dinaintea crizei financiare. O creştere cu 3.000 de puncte - este semn că economiile îşi revin, că e un sentiment bun legat de vaccinarea tot mai multor oameni.
Acestea sunt companiile cu acţiuni tranzacţionate în cadrul Bursei de la Bucureşti - în ele investesc sau cumpără obligaţiuni fondurile care administrează banii din Pilonul II. Aşadar, banii se înmulţesc cu cât creşterea valorii acestor acţiuni este mai importantă.
Seamănă cu dobânda de la bancă, dar se numeşte randament, iar acesta a fost de peste 8% pe an. Astfel, în cei 13 ani de funcţionare, aceste investiţii au adus 3,5 miliarde de euro în plus în conturile românilor de la Pilonul II. În condiţiile în care contribuţia e încă mică, doar 3,75% din salariul brut, faţă de 6 cât ar fi trebui să fie. Actualul Guvern a promis că o creşte cu 1 punct până în 2024. Puteţi afla câţi bani aţi adunat în contul de Pilon II, dacă intraţi pe apapr.ro.
Sursa: Pro TV
Etichete: pensii, fonduri de investitii, actiuni, randament,
Dată publicare:
19-03-2021 18:26