Loteria bonurilor, un proiect modificat inainte de a fi adoptat. Cum vei putea cumpara gratis daca nu primesti bon fiscal

Ultimul update: Sambata 31 Ianuarie 2015 07:11
Data publicarii: Miercuri 28 Ianuarie 2015 14:07
Categorie: Financiar

Guvernul se pregateste sa introduca mofidicari in legea Loteriei bonurilor fiscale chiar inainte ca aceasta sa fi fost adoptata.

Executivul discuta varianta, in contextul introducerii Loteriei bonurilor fiscale, ca in restaurante sau magazine sa fie afisat public un anunt conform caruia clientul are dreptul sa nu achite contravaloarea produselor selectate sau consumate daca nu i se inmaneaza un bon fiscal.

O propunere similara a fost lansata de Ministerul Finantelor in 2013. Atunci s-a analizat posibilitatea ca romanii care merg la restaurant sau folosesc diverse tipuri de servicii sa nu achite contravaloarea acestora daca nu primesc bon fiscal. Masura, adoptata deja in Grecia, nu a fost insa introdusa si la noi.

Proiectul Loteriei bonurilor fiscale prevede ca prima extragere, ocazionala, va fi organizata pe 13 aprilie, a doua zi de Paste, cu un fond de premiere de un milion lei, a anuntat anterior Ministerul Finantelor.

*** Autoritatile au pregatit si un ghid cu intrebari si raspunsuri despre Loterie, pe care il puteti descarca la sfarsitul acestui articol ***

Pentru anul 2015, proiectul prevede ca prima extragere lunara va fi in luna iulie 2015, dar vor putea fi organizate si extrageri ocazionale. Prima astfel de extragere ocazionala va fi pe 13 aprilie, a doua zi de Paste, anunta ministerul. Fondul lunar de premiere este calculat la 1 milion lei, iar bugetul total alocat pe sase luni din acest an urmeaza sa fie de 10 milioane lei.

Conform proiectului initial, persoanele fizice rezidente si nerezidente care au implinit deja varsta de 18 ani si detin bonuri fiscale care atesta cumpararea de bunuri sau servicii in tara vor putea participa la "Loteria bonurilor fiscale". Intre timp, varsta minima a fost eliminata din textul OUG, astfel ca si cei care nu au implinit inca 18 ani vor putea sa se apuce de colectionat bonuri in speranta ca vor castiga un premiu.

Cum castigi 1200 lei de la stat cu un simplu bon de cumparaturi
Cum castigi 1200 lei de la stat cu un simplu bon de cumparaturi
VIDEO PROTVPLUS.RO
inselat 2%
Mii de români au aflat de la ANAF că au fost înșelați. "Nu e semnătura mea"
Sindicatele din sănătate ameninţă cu greva generală în cazul îngheţării salariilor
Țara UE care a primit 1 mil. de imigranți și a angajat jumătate mai recrutează străini
BNR lansează o monedă pentru aniversarea a 100 de ani de la naşterea lui Radu Beligan
Al doilea cel mai mare lanț de fast-food din lume își anunță revenirea în România
Armata care tensionează Balcanii, la 20 de ani de la cele mai sângeroase războaie din Europa
top, fotomodele, Kendall Jenner,
Câştigă 22,5 milioane de dolari pe an din modul în care arată
Linia de demarcație dintre genuri, din ce în ce mai fină. Decizia H&M în privința hainelor
BCE oprește tiparnița de bani la finele acestei luni. Ce se întâmplă cu euro
Avem o dezvoltare digitală record, dar statul are planuri doar privind stâlpii
România, lider european la viteze de acces la internet pe reţelele fixe, cu peste 100 Mbps
Cât de aproape suntem de prăbușirea pieței imobiliare. Prețurile cresc constant