Loteria bonurilor, un proiect modificat inainte de a fi adoptat. Cum vei putea cumpara gratis daca nu primesti bon fiscal

Ultimul update: Sambata 31 Ianuarie 2015 07:11
Data publicarii: Miercuri 28 Ianuarie 2015 14:07
Categorie: Financiar

Guvernul se pregateste sa introduca mofidicari in legea Loteriei bonurilor fiscale chiar inainte ca aceasta sa fi fost adoptata.

Executivul discuta varianta, in contextul introducerii Loteriei bonurilor fiscale, ca in restaurante sau magazine sa fie afisat public un anunt conform caruia clientul are dreptul sa nu achite contravaloarea produselor selectate sau consumate daca nu i se inmaneaza un bon fiscal.

O propunere similara a fost lansata de Ministerul Finantelor in 2013. Atunci s-a analizat posibilitatea ca romanii care merg la restaurant sau folosesc diverse tipuri de servicii sa nu achite contravaloarea acestora daca nu primesc bon fiscal. Masura, adoptata deja in Grecia, nu a fost insa introdusa si la noi.

Proiectul Loteriei bonurilor fiscale prevede ca prima extragere, ocazionala, va fi organizata pe 13 aprilie, a doua zi de Paste, cu un fond de premiere de un milion lei, a anuntat anterior Ministerul Finantelor.

*** Autoritatile au pregatit si un ghid cu intrebari si raspunsuri despre Loterie, pe care il puteti descarca la sfarsitul acestui articol ***

Pentru anul 2015, proiectul prevede ca prima extragere lunara va fi in luna iulie 2015, dar vor putea fi organizate si extrageri ocazionale. Prima astfel de extragere ocazionala va fi pe 13 aprilie, a doua zi de Paste, anunta ministerul. Fondul lunar de premiere este calculat la 1 milion lei, iar bugetul total alocat pe sase luni din acest an urmeaza sa fie de 10 milioane lei.

Conform proiectului initial, persoanele fizice rezidente si nerezidente care au implinit deja varsta de 18 ani si detin bonuri fiscale care atesta cumpararea de bunuri sau servicii in tara vor putea participa la "Loteria bonurilor fiscale". Intre timp, varsta minima a fost eliminata din textul OUG, astfel ca si cei care nu au implinit inca 18 ani vor putea sa se apuce de colectionat bonuri in speranta ca vor castiga un premiu.

Cum castigi 1200 lei de la stat cu un simplu bon de cumparaturi
Cum castigi 1200 lei de la stat cu un simplu bon de cumparaturi
VIDEO PROTVPLUS.RO
nunta
Cuplurile căsătorite, în vizorul ANAF. Riscă amendă de 5.000 de lei
”Cea mai mare fraudă fiscală din istoria Europei”: 55 de miliarde de euro
Românii care au făcut nuntă, luați la întrebări de ANAF. Ce cupluri vor primi solicitări
Fiscul ia în vizor nunțile: formularele trimise tinerilor căsătoriți. Amenzi de 2.000-5.000 de lei
Mega-proiectul cu care chinezii schimbă fața Europei Centrale și de Est. Poziția României
A opta lună, cea mai mare rată anuală a inflaţiei din UE. Cu cât au crescut prețurile
Banca Nationala a Romaniei
BNR limitează gradul de îndatorare. Care sunt noile condiții de creditare
Cazurile românilor care au primit zeci de mii de euro pentru a se muta în mediul rural
Tarom reduce prețurile pe cursele interne. Cât costă biletele dus-întors
SUA, Singapore şi Germania, cele mai competitive ţări din lume. Locul ocupat de România
O bancă dispare din România, la 31 decembrie. Ce se întâmplă cu clienții și creditele
Cum aflați la ce fond de pensii privat sunteți și câți bani aveți în cont