Pretul aurului poate urca cu 30%, la 2.000 de dolari/uncie,pana in ianuarie
Pretul aurului, care a atins un nivel record la inceputul lunii mai, ar putea creste cu 30% pana in ianuarie, la 2.000 de dolari uncia, in conditiile in care investitorii vor sa se protejeze de incertitudinile economice, anticipeaza Deutsche Bank.
"Anticipez cresterea cotatiei aurului, in pofida nivelului actual. Poate atinge 2.000 de dolari uncia in urmatoarele opt luni", a delcarat Hal Lehr, director general pentru tranzactii cu marfuri la Deutsche Bank. Investitori precum George Soros si John Paulson au investit in aur, pentru a profita de cresterea pretului din ultimul an, determinata de criza datoriilor suverane din Europa, problemele economice din Statele Unite si tulburarile sociale din Orientul Mijlociu.
Cat valoreaza resursele de aur si argint ale Romaniei
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
Pretul record de 1.577,57 dolari pe uncie inregistrat in aceasta luna este de sase ori mai mare fata de un minim atins in august 1999. Cotatia aurului a scazut cu 1,6% pe 4 mai, dupa ce Wall Street Journal a relatat ca Soros Fund Management a vandut active de aur.
Record de aur. Pretul metalului pretios, la un nou maxim
Compania de investitii al lui Soros detinea la sfarsitul lui 2010 actiuni la SPDR Gold Trust, cel mai mare fond de plasamente in aur, si la iShares Gold Trust, potrivit datelor Comisiei americane pentru bursa si valori mobiliare (SEC).