Perioada de graţie pentru taxe, extinsă până pe 25 octombrie. Cine va fi complet scutit

Ultima actualizare: 17-06-2020 19:38

Odată cu prelungirea stării de alertă, Guvernul a decis noi înlesniri de la plata taxelor, atât pentru populație, cât și pentru firme.

Cei care au restanțe la ANAF, acumulate pe timp de pandemie, pot sta liniștiți până în 25 octombrie.

Aceasta este noua dată până la care a fost extinsă ''perioada de grație'', adică până la care nu vor fi penalizați. Iar patronii de hoteluri, restaurante și baruri primesc scutiri de taxe pe perioada verii.

Executările silite și popririle, amânate

 

Toate executările silite și popririle făcute de ANAF, adică blocarea conturilor bancare, sunt amânate până pe 25 octombrie.

Practic, dacă aveți datorii la Fisc, făcute după 21 martie, adică în plină pandemie, nu veți acumula penalități pentru că nu le-ați plătit.

Persoanele, dar și firmele care au datorii mai vechi de atât, acumulate înainte de pandemie, le pot plăti până pe 15 decembrie, fară să fie penalizate.

Reducere pentru cei care plătesc până pe 25 iunie

 

În plus, cei care plătesc până pe 25 iunie primesc o reducere de 10% din suma datorată.

Firmele din turism și HORECA, puternic lovite de pandemie, primesc scutiri de la taxa impozitului specific afacerii lor.

Cele care au fost închise în perioada asta plătesc doar jumătate din cât ar fi trebuit pe întreg anul, iar cele care și-au continuat activitatea sunt scutite de la plată 3 luni.

Și tot 25 octombrie este data până la care patronii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie să achite impozitul specific acestor afaceri. Termenul inițial până la care trebuiau să facă asta era 25 iulie.

De această facilitate beneficiază și pensiuni, tabere, dar și locuri de camping, inclusiv firmele de catering. Din această măsură, statul ar incasa mai puțin cu 50 de milioane de lei față de cât își programase, dar lasă mai mulți bani la dispoziția acestor afaceri puternic lovite de pandemie.

Administratorii de plaje primesc și ei o înlesnire. Aceștia aveau, în mod normal, de plătit o taxă în trei tranșe. De una dintre ele vor fi scutiți, a anunțat Guvernul.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO