PSD a anunțat că va depune moțiune de cenzură după ce nu va mai fi stare de alertă

Ultima actualizare: 17-06-2020 16:52
Marcel Ciolacu
Agerpres

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunțat, miercuri, faptul că parlamentarii social-democrați au început să strângă semnături pentru depunerea unei moțiuni de cenzură.

Ciolacu a precizat că moțiunea de cenzură va fi depusă după ce starea de alertă din România va înceta.

El s-a arătat nemulțumit de faptul că Guvernul Orban a trimis un document Parlamentului pentru prelungirea stării de alertă în România ”spre informare”, și nu spre ”încuviințare”. Astfel, liberalii evită votul în Parlament, în urma căreia hotărârea de Guvern ar fi putut fi modificată de PSD.

”În privinţa stării de alertă, aseară, la ora 21,30, când am primit documentele către publicare şi adresa de înaintare către Parlamentul României, am constatat cel mai mare abuz de putere care a avut loc în România, respectiv ocolirea Parlamentului în ceea ce priveşte restrângerea de drepturi şi libertăţi ale românilor, lucru stipulat explicit în Constituţia României şi în nenumărate decizii ale Curţii - că nu se poate face fără lege în Parlament.

În fața acestui abuz, categoric vom face o trimitere la Curtea Constituțională, respectiv o sesizare, și vreau să vă anunț public că începând de astăzi parlamentarii Partidului Social Democrat încep să lucreze la textul moțiunii de cenzură și la strângerea de semnături pentru susținerea moțiunii de cenzură pe care o s-o depunem a doua zi după ce starea de alertă se va încheia.” - a spus liderul PSD.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis miercuri că nu va fi dat, deocamdată, un vot pe hotărârea Guvernului cu privire la prelungirea stării de alertă.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO