Legea salarizarii unitare: impozitul ar urma sa scada la 10% in 2018. Ce salarii vor avea presedintele sau parlamentarii

×
Codul embed a fost copiat

Vom avea impozite mai mici pe salarii de anul viitor, indiferent de cat castigam. Salariile sub 2.000 de lei scapa cu totul de impozitul de 16%, iar celelalte vor fi taxate cu 10 procente.

Anuntul a fost facut de liderul PSD, Liviu Dragnea, dupa discutiile din Coalitie despre Legea salarizarii. Dragnea este convins ca anul viitor conditiile economice vor permite aplicarea acestei masuri. Disparitia actualei cote de impozitare vine la pachet cu cresterea lefurilor din sistemul bugetar.

De exemplu, cine are astazi un salariu brut de 1.800 de lei, adica net 1.301 lei, va ajunge sa castige, in mana, 1.503 lei dupa eliminarea impozitului.

La un salariu brut de 2.800 de lei, adica 1.970 de lei net, reducerea impozitului de la 16 la 10 la suta face leafa sa treaca de 2.300 de lei.

Specialistii fiscali spun ca reducerea impozitului este avantajoasa pentru cei care si-au negociat salariile ca sume brute. Insa daca si-au negociat leafa neta, atunci scaderea de impozit va fi resimtita doar de angajator. El e obligat prin lege sa treaca in contract valoarea bruta a platii lunare.

Citește și
Patriarhul Daniel - Agerpres
Patriarhul Daniel a facut o donatie personala de 5.000 de lei. Unde s-au dus banii Preafericitului

Noile salarii prevazute in Legea salarizarii

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane va avea, potrivit noului proiect al legii salarizarii unitare, un venit lunar de 14.500 lei brut, echivalent cu cel al unui ministru.

Directorii SIE, SRI si STS vor castiga 10.730 lei brut, acelasi venit urmand sa il aiba si secretarii de stat, au precizat surse din conducerea PSD, pentru News.ro.

In ceea ce priveste Institutia Prefectului, prefectul va avea un salariu de 10.730 lei, iar subprefectul – 10.150 lei.

De asemenea, presedintele Consiliului Legislativ, Avocatul Poporului, seful Curtii de Conturi, secretarul general al Guvernului, consilierii prezidentiali si presedintele Consiliului Concurentei vor castiga lunar 14.500 lei. Aceleasi venituri le vor avea si presedintele Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si seful Autoritatii Electorale Permanente.

Referitor la functiile din Parlamentul Romaniei, vicepresedintii Camerei Deputatilor si Senatului vor avea un salariu lunar de 14.500 lei, secretarii, chestorii si liderii grupurilor parlamentare – 13.630 lei, presedintii Comisiilor permanente – 12.615 lei, vicepresedintii acestor comisii – 12.180 lei, in timp ce senatorii si deputatii vor castiga 11.600 lei.

Vicepresedintii Curtii de Conturi, Consiliului Concurentei si ai Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii vor avea, potrivit noului proiect al legii salarizarii unitare, un venit de 13.050 lei, iar secretarul general adjunct al Guvernului si consilierii de stat – 10.730 lei.

Totodata, vicepresedintii AEP si ANI vor castiga lunar 10.730 lei.

Presedintele Oficiului National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor si directorul general al Oficiului Registrului National al Informatiilor Secrete de Stat vor avea un salariu de 11.600 lei.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a prezentat, joi, la Sinaia, proiectul Legii salarizarii unitare, in forma agreata de coalitia guvernamentala.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Patriarhul Daniel, la 1 an dupa moartea celor 64 de tineri in clubul Colectiv:
Patriarhul Daniel, la 1 an dupa moartea celor 64 de tineri in clubul Colectiv: "Reinnoim apelul nostru!"

Patriarhul Daniel a transmis un mesaj familiilor celor care au murit in urma incendiului din clubul Colectiv - la 1 an de la producerea acestei tragedii.

Patriarhul Daniel a facut o donatie personala de 5.000 de lei. Unde s-au dus banii Preafericitului
Patriarhul Daniel a facut o donatie personala de 5.000 de lei. Unde s-au dus banii Preafericitului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a facut o donatie personala de 5.000 lei pentru achizitionarea de catre statul roman - Ministerul Culturii a operei "Cumintenia Pamantului", lucrare de referinta a marelui sculptor roman Constantin Brancusi.

Verdictul Patriarhului Daniel in privinta muzicii rock.
Verdictul Patriarhului Daniel in privinta muzicii rock. "Noi ascultam ca nu avem incotro, in avion sau in masina"

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, sustine ca muzica rock nu este "rea", iar el o asculta atunci cand "nu are incotro", pe aeroport sau in masina.

Patriarhul Daniel, despre folosirea coloanei oficiale:
Patriarhul Daniel, despre folosirea coloanei oficiale: "Daca lumea este deranjata, noi nu avem nevoie"

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a declarat, sambata, ca a folosit coloana oficiala atunci cand a fost nevoie sa fie transportati inalti ierarhi din strainatate, avand aprobare in acest sens de la autoritati.

Recomandări
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern
Surse | Răsturnare de situație în privința candidatului comun. Ruptura produsă deja în noul Guvern

Candidatul comun pentru alegerile prezidențiale de anul viitor este pus sub semnul întrebării în noul Executiv.

Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”
Sebastian Burduja, triumfător pe Facebook: România exportă curent din energie eoliană, „verde și ieftină”

România exportă din nou energie, produsă acum din centralele eoliene, afirmă ministrul de resort Sebastian Burduja, care pledează pentru acest tip de energie verde. Apa din lacurile de acumulare, pentru energia hidro, trebuie păstrată, spune el.

Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului
Dezinformări în mediul online. Reacția MApN după campania de fake news legată de „legea dronelor”. Prevederile proiectului

Apărarea și securitatea României nu sunt amenințate de Aliați și parteneri, spune răspicat MApN, care dezminte astfel dezinformările apărute pe tema modificărilor legislative în ceea ce privește apărarea spațiului aerian național împreună cu NATO.