Patriarhul Daniel a facut o donatie personala de 5.000 de lei. Unde s-au dus banii Preafericitului

Ultima actualizare: 06-06-2016 00:48
Patriarhul Daniel - Agerpres

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a facut o donatie personala de 5.000 lei pentru achizitionarea de catre statul roman - Ministerul Culturii a operei "Cumintenia Pamantului", lucrare de referinta a marelui sculptor roman Constantin Brancusi.

"Aceasta donatie este raspuns la Campania "Brancusi e al meu", initiata de Guvernul Romaniei, intrucat patriarhul Romaniei este un admirator si un cercetator al operei genialului artist roman (vezi lucrarea: Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Brancusi. Sculptor crestin ortodox, Editura Trinitas a Patriarhiei Romane, ed. a II-a Bucuresti, 2013, tiparita in limbile romana, franceza si engleza)", informeaza Biroul de presa al Patriarhiei Romane intr-un comunicat transmis vineri Agerpres.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat luni ca pana in prezent s-au strans 129.526 de euro prin subscriptia publica pentru achizitionarea operei "Cumintenia Pamantului".

Donatiile se vor putea face si prin SMS, dar si prin campanii de tip teledon. Statul a negociat cu proprietarii sa cumpere aceasta lucrare la pretul de 11 milioane de euro, din care Guvernul va plati 5 milioane de euro iar restul trebuie stransi prin subscriptie publica. Urmeaza sa fie incheiate acorduri cu toti operatorii de telefonie mobila, pentru a putea fi facute donatii prin SMS.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO