Patriarhul Daniel, despre folosirea coloanei oficiale: "Daca lumea este deranjata, noi nu avem nevoie"


Ultimul update: Marti 08 Decembrie 2015 07:11
Data publicarii: Sambata 05 Decembrie 2015 14:13
Categorie: Stiri actuale
Patriarhul Daniel - Agerpres

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a declarat, sambata, ca a folosit coloana oficiala atunci cand a fost nevoie sa fie transportati inalti ierarhi din strainatate, avand aprobare in acest sens de la autoritati.

Patriarhul Daniel a oficiat sambata slujba de sfintire a capelei Penitenciarului Jilava.

Dupa terminarea slujbei, jurnalistii l-au intrebat pe patriarh daca a folosit legal coloana oficiala. "Avem oficial, ca ei ne-au spus cum sa cerem. Ministerul. Daca lumea este deranjata de coloana, noi nu avem nevoie de coloana (...) Pentru ca am avut adesea delegatii care trebuiau sa ajunga la timp la aeroport. Nu inalti demnitari, ierarhi veniti din alte tari. Problema este ca la cerere s-a facut si s-a spus ca este posibil. Trebuie in legislatie facut precis ca nu se mai da voie nimanui", a spus PF Daniel, relateaza Agerpres.

Raspunzand unei intrebari, PF Daniel a precizat ca nu a fost citat la DNA.

Dupa moartea politistului Bogdan Gigina, presa a dezvaluit faptul ca Patriarhul Daniel ar fi beneficiat de coloana oficiala cu toate ca, legal, el nu are acest drept. Potrivit legii, doar presedintele, premierul, presedintele Senatului si Camerei Deputatilor sau omologii lor din strainatate, ministri aflati in situatii de urgenta si fostii presedinti au dreptul sa fie insotiti in trafic de echipaje ale Politiei Rutiere.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO