In 10 ani de apartenenta la UE, Romania a castigat 23 de miliarde de euro. Cati bani a pierdut insa in primii 7 ani

Ultimul update: Duminica 19 Martie 2017 00:36
Data publicarii: Joi 16 Martie 2017 19:38
Categorie: Financiar

 In primii 7 ani in care a fost membru al Uniunii Europene, Romania a pierdut doua miliarde de euro din cele 19 miliarde oferite de Uniune, din fonduri structurale si de coeziune.

 Si asta pentru ca nu am stiut sa facem proiecte suficient de bune si mai ales sa le terminam la timp. Totusi, cei 10 ani de apartenenta la Uniune au insemnat pentru Romania un "castig curat" de 23 de miliarde de euro.

Comisarul european Corina Cretu a discutat joi cu premierul Grindeanu despre ce trebuie facut pentru ca pe exercitiul financiar european 2014-2020 sa nu se repete greselile din perioada 2007-2013. Dupa mai bine de 3 ani de la incheierea exercitiului, Romania inca trimite facturi la Bruxelles.

Corina Cretu, comisar european pentru Politica Regionala: "Mai primim facturi pana la sfarsitul lunii martie. Estimarea noastra este ca din pacate se vor pierde 2 miliarde de euro din 19, absorbtia va fi undeva la 90,6. Vestea buna este ca 17 miliarde s-au investit in economia Romaniei."

Datele arata ca din cele 5 mari programe operationale, cea mai buna absorbtie, de 95%, o avem la cresterea competitivitatii economice, program destinat companiilor private. Absorbtie de peste 90% avem la programul regional destinat autoritatilor locale si la cel de mediu. Cea mai slaba absorbtie este la programul Transport.

Lovitura grea pentru IPS Teodosie, trimis in judecata de DNA. STENOGRAME: "Il ridicai mata in slavi pe jegul de Aurelian"

Corina Cretu: "Domeniul transporturilor a fost putin intarziat, doar 124 de km de autostrada, dar totusi 900 de km de drumuri nationale. S-au facut pe fonduri europene scoli, spitale, renovari."

Fondurilor structurale de 17 miliarde de euro li se adauga 8 miliarde de euro pentru subventiile agricole. Este adevarat ca tara noastra plateste la randul sau o contributie anuala la bugetul Uniunii de aproximativ 1,5 miliarde de euro.

In cei 10 ani de la data aderarii am platit aproape 14 miliarde de euro dar am primit 37. Adica un castig net de peste 23 de miliarde de euro.

Centrul pentru copiii cu autism si dizabilitati din Cluj, construit cu fonduri europene, risca sa isi suspende activitatea

Centrul pentru copiii cu autism si dizabilitati din Cluj, construit cu fonduri europene, risca sa isi suspende activitatea

Euro, curs valutar

Unde să te muți ca să trăiesti bine. Țara din UE în care nu poți câștiga mai puțin de 2.000 €

Mesajul postat de Kylie Jenner pe Twitter a costat Snapchat 1,7 miliarde de dolari

Indicele Robor la 6 luni a ajuns la cel mai mare nivel din octombrie 2014

Tarifele RCA cresc în medie cu 9-11%. Noile prețuri anunțate de ASF

România are al treilea cel mai mic salariu minim pe economie din UE. Țara cu cel mai mare venit

Omul care a câștigat 1,4 mld. dolari într-o singură zi. Compania sa face angajări în România

Catedrala Neamului

Cum se împarte bugetul Primăriei Capitalei pe 2018. Catedrala Neamului n-a fost uitată

Ministrul Finanţelor, îngrijorat de scumpirile-record la alimente și creșterea inflației

Ce trebuie să faci, pas cu pas, dacă îți deschizi o afacere în 2018

Teodorovici, despre plafonarea dobânzilor la credite: Eu sunt adeptul pieţei libere

9 din 10 patroni ai IMM-urilor doresc eliminarea „Revoluției fiscale”. Mulți spun că vor face disponibilizări

Comisiile reunite din Senat au aprobat plafonarea dobânzilor pentru creditele ipotecare