"Fabulosul" oras unde metroul intarzie cu anii pentru ca nu poate fi spart asfaltul. Cand va fi de fapt gata magistrala M5

Ultimul update: Sambata 12 Decembrie 2015 00:19
Data publicarii: Miercuri 09 Decembrie 2015 18:45
Categorie: Financiar

Cartierul Drumul Taberei din Capitala nu va avea metrou pana in 2017. Lucrarile de jumatate de miliard de euro au intarziat 3 ani din cauza birocratiei au recunoscut astazi responsabilii.

Acelasi metrou va ajunge in Pantelimon in 2020 si nu pana la capat, deoarece s-a turnat asfalt care nu trebuie spart prea curand.

Dupa intarzieri de aproape 3 ani, linia de metrou din Drumul Taberei are un nou termen: martie 2017. Termenul initial pare acum doar un vis frumos pentru ca in Romania estimarile se fac inca aproximativ.

"Poate ca era un scenariu prea optimist. In momentul in care trebuie sa deviezi anumite retele, in momentul cand trebuie sa obtii si sa astepti avize de la detinatorii de utilitati...", explica Constantin Mustatea, director investitii Metrorex.

Acum lucrarile sunt finalizate in proportie de 95 la suta, spun reprezentantii Metrorex. Statiile sunt construite, tunelurile sapate.

Aceasta este ultima statie a noii linii de metrou M5. Se numeste Valea Ialomitei si, dupa ce vor fi terminate finisajele, vor fi aduse liniile de metrou, garniturile vor putea circula pe aici, evident cu calatori.

Dar daca totul e aproape gata, de ce metroul nu e dat in folosinta pana in 2017?! Lucrarile vor fi finalizate la sfarsitul anului viitor, dar vor urma probe de cateva luni de zile.

Pana atunci insa va mai fi sapat un tunel de 200 de metri, care va lega noua linie de metrou cu statia Eroilor. Cele doua uriase "cartite" vor trece pe sub raul Dambovita.

"- Nu va e frica sa se inunde?
- Nu, nu are ce sa sa intample, tehnologia este foarte simpla. Sunt luate in calcul de la proiect toate riscurile posibile si imposibile"
, explica Mihai Divlan, inginer.

La suprafata sunt amenajate spatiile verzi, trotuarele, strazile. Constructorul este nemultumit si pentru ca va trebui amenajata o linie de troleibuz, desi initial nu era prevazut asa ceva.

Probleme sunt si la linia de metrou spre Pantelimon. In 2020 se va ajunge la Piata Iancului si nu se stie cand in Pantelimon. Abia s-a refacut asfaltul la suprafata si autoritatile nu vor sa-l distruga prea curand.

Metroul din Drumul Taberei, gata cel mai devreme in 2017, cu o intarziere de
Metroul din Drumul Taberei, gata cel mai devreme in 2017, cu o intarziere de "numai" 4 ani. Autoritatile au insa o veste buna
VIDEO PROTVPLUS.RO
bani
Reacţia ANPC după acuzaţia că ar fi protejat băncile. "Legea le favorizează"
Românii cărora Fiscul le-a şters datoriile în 2019. Cum să beneficiezi de măsură
Ziua și minimul istoric pentru leu. Euro marchează al cincilea record din acest an
Inspectorul care a amendat băncile acuză şefii ANPC că au protejat instituţiile de credit
Cum să economisești. Obiceiurile care l-au îmbogățit pe unul dintre miliardarii lumii
Al patrulea minim istoric pentru leu în raport cu euro, de la începutul anului. Ce curs a anunțat BNR
rosie
Programul "Roșia românească" continuă. Ajutoarele pe care le vor primi cultivatorii
Un nou tip de pensie pentru angajaţii loiali. Condițiile în care s-ar acorda
De aproape un an, România conduce în clasamentul scumpirilor din UE. Produsele mai scumpe
De pe excedent bugetar, în deficit. Semnele care prevestesc o recesiune germană
Rata anuală a inflației a scăzut în decembrie la 3,3%, sub estimarea BNR
Salarii de peste 1.000 de euro pentru românii care se întorc în țară. Reacțiile acestora