"Fabulosul" oras unde metroul intarzie cu anii pentru ca nu poate fi spart asfaltul. Cand va fi de fapt gata magistrala M5

Ultimul update: Sambata 12 Decembrie 2015 00:19
Data publicarii: Miercuri 09 Decembrie 2015 18:45
Categorie: Financiar

Cartierul Drumul Taberei din Capitala nu va avea metrou pana in 2017. Lucrarile de jumatate de miliard de euro au intarziat 3 ani din cauza birocratiei au recunoscut astazi responsabilii.

Acelasi metrou va ajunge in Pantelimon in 2020 si nu pana la capat, deoarece s-a turnat asfalt care nu trebuie spart prea curand.

Dupa intarzieri de aproape 3 ani, linia de metrou din Drumul Taberei are un nou termen: martie 2017. Termenul initial pare acum doar un vis frumos pentru ca in Romania estimarile se fac inca aproximativ.

"Poate ca era un scenariu prea optimist. In momentul in care trebuie sa deviezi anumite retele, in momentul cand trebuie sa obtii si sa astepti avize de la detinatorii de utilitati...", explica Constantin Mustatea, director investitii Metrorex.

Acum lucrarile sunt finalizate in proportie de 95 la suta, spun reprezentantii Metrorex. Statiile sunt construite, tunelurile sapate.

Aceasta este ultima statie a noii linii de metrou M5. Se numeste Valea Ialomitei si, dupa ce vor fi terminate finisajele, vor fi aduse liniile de metrou, garniturile vor putea circula pe aici, evident cu calatori.

Dar daca totul e aproape gata, de ce metroul nu e dat in folosinta pana in 2017?! Lucrarile vor fi finalizate la sfarsitul anului viitor, dar vor urma probe de cateva luni de zile.

Pana atunci insa va mai fi sapat un tunel de 200 de metri, care va lega noua linie de metrou cu statia Eroilor. Cele doua uriase "cartite" vor trece pe sub raul Dambovita.

"- Nu va e frica sa se inunde?
- Nu, nu are ce sa sa intample, tehnologia este foarte simpla. Sunt luate in calcul de la proiect toate riscurile posibile si imposibile"
, explica Mihai Divlan, inginer.

La suprafata sunt amenajate spatiile verzi, trotuarele, strazile. Constructorul este nemultumit si pentru ca va trebui amenajata o linie de troleibuz, desi initial nu era prevazut asa ceva.

Probleme sunt si la linia de metrou spre Pantelimon. In 2020 se va ajunge la Piata Iancului si nu se stie cand in Pantelimon. Abia s-a refacut asfaltul la suprafata si autoritatile nu vor sa-l distruga prea curand.

Metroul din Drumul Taberei, gata cel mai devreme in 2017, cu o intarziere de
Metroul din Drumul Taberei, gata cel mai devreme in 2017, cu o intarziere de "numai" 4 ani. Autoritatile au insa o veste buna
VIDEO PROTVPLUS.RO
lei, economie
Robor la 3 luni a urcat la 3,25%, a cincea creştere consecutivă
Europa se teme tot mai mult de chinezi și de arabi. Acord istoric la Bruxelles
Wizz Air a adus încă un Airbus în România și a lansat o nouă destinație. Prețul biletelor
“Tu ești viitorul!” Proiectul “District 40” și oamenii care trezesc la viață un colț de București
Legea dării în plată s-ar putea modifica din nou. Pățania unei femei care a luat în 2007 un credit în franci elvețieni
Asistăm la un declin al pieţei imobiliare. Tranzacţiile au scăzut în octombrie cu 15% faţă de 2017
BRD
"Tu ești viitorul!" Cristian Leonte şi BRD, interviu LIVE pe Ştirile ProTV cu creatorii de mâine
Regiunea din România care lansează, miercuri, prima monedă locală. Reacția BNR
Ana și Doina, două zăcăminte din Marea Neagră au fost vândute. Unde ajung gazele
Indicele ROBOR a crescut la 3,24%
“Cele trei bestii.” Cum influențează doar trei oameni prețul petrolului
“Tu ești viitorul!” Cum învățăm copiii să facă sport și cât de lung este drumul către performanță