Director CNADNR suspendat dupa ce a vorbit intr-o emisiune despre "risipa banilor" din companie. Cum explica sefii lui masura
Un director din cadrul CNADNR a fost suspendat din functie si va fi cercetat disciplinar dupa ce a facut afirmatii despre "risipa banilor" din companie intr-o emisiune tv.
Directorul adjunct de investitii din cadrul regionalei Craiova a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Alin Mihaita Goga, a afirmat ca autostrada Orastie-Sibiu trebuie inchisa si reconstruita, dar si ca exista o risipa de bani in cadrul institutiei.
"Paroxismul la care s-a ajuns in CNADNR e departe de orice inchipuire. 14 miliarde de euro am primit din 2007 pana in prezent. Sunt bani care s-au dus si pe intretinere, pe investitii, reabilitari si avem o retea care e jalnica, pentru ca totul porneste din interior: 6.000 de oameni si 10 la suta sunt ingineri de drumuri si poduri", a spus Goga intr-o emisiune difuzata la finalul lunii iulie, potrivit zf.ro.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Potrivit aceleiasi surse, CNADNR a aratat ca fisa de post semnata de angajatii CNADNR le interzice sa acorde interviuri in lipsa unui mandat acordat de directorul general.
Referitor la acest subiect, CNADNR a redactat un comunicat de presa in care face urmatoarele precizari:
"Comisia de cercetare disciplinara infiintata va cerceta imprejurarile care au condus la nerespectarea limitelor de competenta stabilite prin fisa postului care prevede prevede ca: "acordarea catre reprezentantii mass-media de interviuri, precum si furnizarea de documente sau informatii in legatura cu activitatea CNADNR, se realizeaza numai cu respectarea obligatorie a mandatului/imputernicirii acordat e de catre Directorul General."
In lipsa unui astfel de mandat, furnizarea unor informatii trunchiate, intr-un anume context, pot genera interpretari eronate care sa determine dezinformare a opiniei publice. In aceste conditii, reglementarea interna nu este o restrictie pentru libera exprimar e a opiniilor, ci o conditie si o modalitate de a sustine si corela informatii si puncte de vedere corecte si comune.
Procedura de cercetare disciplinara prealabila va produce efecte juridice fata de cei 2 salariati de la data comunicarii catre acestia a deciziilor de cercetare, conform Codului Muncii. Precizam ca in prezent cei doi salariati, Alin Goga si Liviu Costache, se afla in concediu de odihna legal, drept urmare, nu se desfasoara nicio procedura de cercetare in aceasta perioada.
La data revenirii in activitate a salariatilor, comisiile isi vor putea desfasura lucrarile specifice si implicit se va produce si suspendarea contractelor individuale de munca ale acestora. Precizam ca in cazul dovedirii nevinovatiei salariatilor cercetati disciplinar, acestora li se vor acorda echivalentul drepturilor salariale de care nu au be neficiat in urma suspendarii.
Subliniem ca de-a lungul timpului, cei doi salariati ai CNADNR au facut parte din astfel de comisii, cercetand la randul lor disciplinar alti colegi, astfel ca domniile lor cunosc foarte bine procedurile ce urmeaza a fi desfasurate in astfel de cazuri, precum si faptul ca o cercetare disciplinara nu inseamna obligatoriu concedierea angajatului, ci doar probarea sau nu a vinovatiei acestuia.
Mentionam ca declansarea cercetarilor disciplinare in cazul celor 2 salariati ai CNADNR SA nu s-a produs ca urmare a aparitiei acestora la o televiziune, ci ca urmare a incalcarii atributiilor din fisa postului."