Cum afecteaza situatia Greciei Romania. Presedintele Iohannis este in permanenta legatura cu liderii europeni. Cursul BNR
Situatia Greciei este discutata si in Romania. Surse din administratia prezidentiala au declarat pentru ProTV ca Iohannis este in permanenta in legatura cu liderii europeni si cu Mugur Isarescu, pentru a contracara eventualele evenimente negative.
Moneda nationala s-a apreciat, miercuri, in fata celei europene, iar Banca Nationala a Romaniei a anuntat un curs de 4,4685 lei/euro, in scadere cu 0,5 bani (0,11%) fata de cotatia de marti, de 4,4735 lei/euro.
Leul s-a depreciat, insa, in fata monedei americane, cursul urcand, din nou, peste 4 lei, la 4,0157 lei/dolar, cu 1,88 bani (0,47%) peste cotatia de marti, de 3,9969 lei/dolar.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In raport cu francul elvetian, leul s-a intarit, pana la un curs de 4,2798 lei/franc, in scadere cu 2,23 bani (0,52%), de la 4,3021 lei pentru moneda elvetiana in sedinta anterioara.
Gramul de aur s-a ieftinit nesemnificativ miercuri cu 13,31 bani (0,09%), pana la valoarea de 151,3173 lei, fata de cotatia precedenta, cand se stabilise o valoare de 151,4504 lei pe gram.
In plina criza internationala conducerea bancii a decis sa nu reduca dobanda de politica monetara.
Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis, miercuri, mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an, potrivit unui comunicat al BNR.
De asemenea, banca centrala a hotarat mentinerea ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele in lei si in valuta ale institutiilor de credit la nivelul de 8%, respectiv la 14%.
In plus, s-a decis 'gestionarea adecvata a lichiditatii din sistemul bancar'.
'BNR monitorizeaza atent evolutiile interne si ale mediului economic international in vederea utilizarii si dozarii adecvate a tuturor instrumentelor de care dispune pentru indeplinirea obiectivului fundamental privind stabilitatea preturilor pe termen mediu si mentinerea stabilitatii financiare', se arata in comunicatul BNR.