Comisia Europeana NU este de acord cu noul Cod Fiscal. Delegatia FMI ar putea sa nu mai vina in Romania in iulie
Aprobat de Parlament, proiectul de Cod Fiscal al Guvernului se pare ca nu a fost si pe placul expertilor europeni
„Azi au fost discutii intre CE, ceilalti colegi ministri pe fiecare subiect pe care il au in gestiune. Au fost discutii fructuoase. Un singur punct de pe agenda nu a fost cel asupra caruia inca nu ne-am inteles si asupra caruia nu este un acord - Codul Fiscal”, a declarat vineri presei Ministrul Finantelor Eugen Tedorovici.
De altfel, cu cateva zile in urma purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Annika Breidthardt, a declarat, potrivit Agerpres, ca propunerea autoritatilor romane de reducere a TVAde la 24% la 19% ridica intrebari substantiale si ar putea avea un impact negativ asupra sustenabilitatii situatiei fiscale a Romaniei. "Realizarile inregistrate conform programului ar trebui mentinute si solicitam autoritatilor sa estimeze impactul acestei masuri, inainte de a lua vreo decizie", a spus Breidthardt.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Pe 15 iunie, inainte ca delegatia Comisiei Europene sa ajunga la Bucuresti, ministrul Teodorovici declarase ca deznodamantul acestor discutii va influenta si venirea misiunii FMI in tara noastra pe 15 iulie. De asemenea, reprezentantul FMI in Romania, Guillermo Tolosa, a afirmat ca proiectul noului Cod Fiscal va trebui revizuit semnificativ deoarece in caz contrar, Guvernul nu va reusi sa se incadreze in tintele de deficit stabilite cu institutiile financiare internationale pentru 2016.
Pe de alta parte, Codul a fost votat miercuri de plenul Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz. Opozitia l-a criticat, dar a votat pentru, PNL asumandu-si reducerea TVA la 19% ca o masura care-i apartine.
purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Annika Breidthardt, a declarat ca propunerea unilaterala a autoritatilor romane de reducere a Taxei pe Valoarea Adaugata (TVA) de la 24% la 19% ridica intrebari substantiale si ar putea avea un impact negativ asupra sustenabilitatii situatiei fiscale a Romaniei.
"Realizarile inregistrate conform programului ar trebui mentinute si solicitam autoritatilor sa estimeze impactul acestei masuri, inainte de a lua vreo decizie", a adaugat oficialul comunitar.
Sursa: Pro TV
Etichete: fmi, Comisia Europeana, cod fiscal, tva, reducere, finante, eugen teodorovici,
Dată publicare:
26-06-2015 12:29