Ciolacu: „Am ajuns la o înţelegere cu CE cu privire la Planul Fiscal”. „Soluția” Guvernului este explozia datoriei publice
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că a ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană în privinţa Planului Fiscal.
El a explicat că ţara noastră are nevoie de o perioadă de şapte ani, în care să facă investiţii masive în economie pentru că doar în acest mod România poate ajunge la media Uniunii Europene în privinţa nivelului de trai.
”Am ajuns la o înţelegere cu Comisia Europeană cu privire la Planul Fiscal. Este esenţial că experţii Comisiei au fost de acord că România are nevoie de o perioadă de 7 ani, în care să facă investiţii masive în economie! Doar astfel vom ajunge la media UE în privinţa dezvoltării, a veniturilor cetăţenilor şi a nivelului de trai, în general. Există şi un acord asupra ideii că, dacă deficitul este mai mic decât investiţiile, atunci suntem pe o traiectorie sănătoasă”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
El a precizat că şi statul trebuie să reducă din cheltuieli.
”Evident că, în paralel, statul trebuie să facă un efort de a reduce cheltuielile, astfel ca echilibrul economic să se consolideze în următorii ani. Prin urmare, investiţiile vor creşte în următorii ani şi vom continua să investim masiv în economie şi în infrastructură”, a afirmat premierul Ciolacu.
„Soluția” găsită de Guvern este explozia deficitului și a datoriei publice
Planul fiscal structural pe termen mediu pe care România trebuie să îl trimită Comisiei Europene are printre obiective reducerea deficitului bugetar la 2,4% abia în 2031, încadrarea în limita de îndatorare de 60% din PIB, precum și investiții publice foarte ridicate, de 7,9% din PIB în 2025, de 7,7% din PIB în 2026 și de 6,6% din PIB în 2027, ulterior investițiile fiind păstrate la peste 5% din PIB, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.