Cele 700 de milioane de euro care au transformat Alba Iulia intr-o capitala europeana. Principalele atractii ale orasului
La Alba Iulia, nu doar istoria se vede altfel, ci si orasul. Autoritatile locale au reusit sa atraga, in comparatie cu alte zone din tara, o cifra record de fonduri europene: 200 de milioane de euro in 7 ani. Banii au schimbat vechea cetate.
Din ei a fost amenajata si una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete. La 400 de metri deasupra orasului, traseul serpuieste prin padure si ofera, pe o distanta de 5 kilometri, o priveliste superba.
La numai cativa kilometri de Alba Iulia, pe dealul Mamut, prin padure, a fost construita o pista de biciclete spectaculoasa. Traseul cu sectoare de urcare si coborare, diferente de altitudine, dar si peisaje impresionante atrage tot mai multi turisti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Mi se pare excelent pentru recreere si pentru plimbare in natura. Sectoare dificile si sectoare foarte bune. Am obosit, ca m-a solicitat. Este chiar frumos, cu serpentine largi, urcari, coborari tot prin padure", a spus Dan Olar, turist.
Cosmina si-a cumparat special bicicleta pentru acest traseu fantastic.
"Foarte frumos, minunat, putem spune ca in sfarsit avem ceva frumos pentru oras, un loc unde ne putem plimba linistiti", a spus si Cosmina.
Numarul celor care inchiriaza biciclete a crescut simtitor de cand orasul are in total peste 11 kilometri de piste special amenjate.
"Este la o intaltime de 420 de metri oferind astfel puncte de belvedere, puncte de popas, puncte asezonate cu locuri de joaca pentru copii. Este, credem cu tarie, unul dintre cele mai spectaculoase astfel de trasee din Romania", a spus Mihai Coser, purtator de cuvant Primaria Alba Iulia.
Fondurile europene accesate de autoritati au transformat Alba Iulia intr-o capitala europeana, care te poarta intr-o calatorie in timp: 200 de milioane de euro in numai sapte ani folositi in infrastructura si conservarea monumetelor istorice.
Santurile vechii cetati au fost reamanajate, iar unele zone transformate in alei de promenada. In urmatorii ani, promit edilii, Alba Iulia va avea peste 30 de kilometri de piste de biciclete care vor strabate orasul de la un capat la altul.