Chinezii au planuri mari in Romania. Vor deschide cea mai mare fabrica de electronice din Europa
Totul se va intampla in judetul Dambovita, in comuna Darmanesti. Daca in primavara, peste 4.000 de oameni s-au imbulzit sa-si depuna CV-urile, acum, cei 2.200 care au fost alesi se pregatesc de cursuri.
Vor fi instruiti de profesori tocmiti special de la Bucuresti, care au poposit deja la caminul cultural din sat.
La fabrica din Darmanesti se vor produce televizioare ultramoderne, dar si componente pentru laptopuri si tablete.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Dupa ce si-au dat coate, acum jumatate de an, sa-si lase CV-ul angajatorului chinez, norocosii care au fost selectati au trecut la urmatoarea etapa: instruirea. Urmeaza apoi o alta triere.
Majoritatea someri, oamenii nici nu ridica mari pretentii. Cei mai multi angajati, 1.700, vor fi muncitori necalificati; 176 vor fi ingineri, iar alti 375 vor lucra la birouri si logistica.
Doua atu-uri extrem de importante i-au convins pe investitorii chinezi sa vina la Darmanesti. Au si cale ferata, dar si drumul national ce leaga Targoviste de Ploiesti, asa ca le va fi foarte usor sa-si transporte marfa.
Primaria le-a concesionat investitorilor 20 de hectare de teren, pentru urmatorii 49 de ani. Iar edilul din Darmanesti isi face deja calcule, cu optimism: va asfalta ultimele ulite, va termina canalizarea si poate chiar va asigura iluminatul public gratuit.
Valoarea investitiei chinezilor se ridica la 184 de milioane de euro. In februarie vor incepe sa ridice halele de productie. Teoretic, vor livra cate 7 milioane de LCD-uri pe an si peste 60% din productie va ajunge in Europa.