Chinezii au planuri mari in Romania. Vor deschide cea mai mare fabrica de electronice din Europa


Ultimul update: Vineri 07 Septembrie 2012 00:23
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2011 20:47
Categorie: Stiri Economice
Electronice

Totul se va intampla in judetul Dambovita, in comuna Darmanesti. Daca in primavara, peste 4.000 de oameni s-au imbulzit sa-si depuna CV-urile, acum, cei 2.200 care au fost alesi se pregatesc de cursuri.

Vor fi instruiti de profesori tocmiti special de la Bucuresti, care au poposit deja la caminul cultural din sat.

La fabrica din Darmanesti se vor produce televizioare ultramoderne, dar si componente pentru laptopuri si tablete.

Dupa ce si-au dat coate, acum jumatate de an, sa-si lase CV-ul angajatorului chinez, norocosii care au fost selectati au trecut la urmatoarea etapa: instruirea. Urmeaza apoi o alta triere.

Majoritatea someri, oamenii nici nu ridica mari pretentii. Cei mai multi angajati, 1.700, vor fi muncitori necalificati; 176 vor fi ingineri, iar alti 375 vor lucra la birouri si logistica.

Doua atu-uri extrem de importante i-au convins pe investitorii chinezi sa vina la Darmanesti. Au si cale ferata, dar si drumul national ce leaga Targoviste de Ploiesti, asa ca le va fi foarte usor sa-si transporte marfa.

Primaria le-a concesionat investitorilor 20 de hectare de teren, pentru urmatorii 49 de ani. Iar edilul din Darmanesti isi face deja calcule, cu optimism: va asfalta ultimele ulite, va termina canalizarea si poate chiar va asigura iluminatul public gratuit.

Valoarea investitiei chinezilor se ridica la 184 de milioane de euro. In februarie vor incepe sa ridice halele de productie. Teoretic, vor livra cate 7 milioane de LCD-uri pe an si peste 60% din productie va ajunge in Europa.

Sursa: Pro TV

Tara care poate salva economia globala, bantuita de
Operatiunea “Telefonul chinezesc”. Cum sa nu cumperi un
VIDEO PROTVPLUS.RO